ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολική ανατροπή με Λόπεθ-Μπερτόγλιο, πρεμιέρα με νίκη (3-1) για τον Άρη!

Πρεμιέρα με το… δεξί κι ας χρειάστηκε μία ολική ανατροπή για τον Άρη, που μόλις άλλαξε το 4-3-3 του πρώτου ημιχρόνου σε 4-2-3-1, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές μέσα σε πέντε λεπτά και κέρδισε την Λαμία με 3-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, καθώς σκόραρε και τρίτο τέρμα! Πρωταγωνιστές Λόπεθ και Μπερτόγλιο, που μπήκαν αλλαγή στο β΄μέρος. Μόλις 21 λεπτά χρειάστηκε ο Ισπανός για το γκολ της ισοφάρισης (73΄), κέρδισε το πέναλτι ο Αργεντινός (78΄), στο οποίο ευστόχησε ο Γκάμα, ενώ ο ίδιος πέτυχε το τρίτο των κιτρινόμαυρων στο 88΄!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Με μία έκπληξη η σημερινή αρχική ενδεκάδα του Άρη κόντρα στην Λαμία. Ο Μίχαελ Ένινγκ επέλεξε για το τέρμα τον Κουέστα, με τους Σάκιτς δεξιά και Γκάνεα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας οι Ντάτκοβιτς και Ροζ. Στην μεσαία γραμμή στο 4-3-3 οι Σάσα, Τζέγκο και Ματίγια με τον Φετφατζίδη δεξιά στην επίθεση, τον Γκάμα αριστερά και στην κορυφή τον Μαντσίνι, αντί των Λόπεθ ή Μάνου.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ…

Χρειάστηκαν 15 λεπτά αγώνα για την πρώτη καλή οργανωμένη επιθετικά προσπάθεια του Άρη, καθώς μέχρι τότε, η Λαμία εκμεταλλευόμενη τα λάθη των κιτρινόμαυρων στη μεσαία γραμμή, ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και μάλιστα δις. Προσπάθεια του Βιγιάλμπα που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, στο 7΄κατέληξε άουτ, όπως και η προσπάθεια του Καραμάνου στο 13΄, με καλύτερες προϋποθέσεις από πλάγια δεξιά. Στο 15΄, ο Γκάνεα, έδωσε ωραία στον Γκάμα, αυτός βρήκε τον Μαντσίνι με γύρισμα, αλλά ο Αργεντινός σούταρε στα σώματα.

Από εκεί και πέρα ο Άρης μείωσε τα λάθη του και άρχισε να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Οι παίκτες του Ένινγκ έκλεισαν την Λαμία στο μισό γήπεδο και στο 29΄, με τον Γκάνεα είχαν την ευκαιρία τους, αλλά ο Επασί μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ του Ρουμάνου. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ρόμανιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, την τσίμπησε, αλλά ο Κουέστα στην γραμμή της μεγάλης περιοχής με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 35΄ο Ρόμανιτς ξεπέρασε τον Ντάτκοβιτς, σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 36΄η καλύτερη στιγμή του Άρη. Κούρσα του Μαντσίνι, σουτ μόλις πάτησε μεγάλη περιοχή, κάπου βρήκε η μπάλα, κόρνερ.

Στο 37΄ο Βασιλόγιαννης έφυγε μόνος απέναντι στον Κουέστα, τον πέρασε, έπεσε και ο Διαμαντόπουλος έδωσε πέναλτι, με τον Ρόμανιτς να ευστοχεί παρά την προσπάθεια του Ισπανού και να ανοίγει το σκορ (0-1) στο 38΄, από το σημείο του πέναλτι.

ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΛΟΠΕΘ!

Στο 52΄, ο Ένινγκ άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1, με τον Λόπεθ να μπαίνει στο ματς αντί του Ματίγια. Σάσα-Τζέγκο έμειναν στα χαφ, ενώ ο Γκάμα έπαιξε πίσω από τον Ισπανό. Δεξί μπακ πήγε ο Ροζ, καθώς ο Μπαγκαλιάνης μπήκε στην θέση του Σάκιτς.

Ένα γύρισμα του Μαντσίνι στο 54΄, δεν είχε αποτέλεσμα, όπως και νέα του προσπάθεια στο 70΄. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε για τον Άρη στο 73΄, με το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Φέτφα, με τον Λόπεθ να κερδίζει τους πάντες στον αέρα και να σκοράρει (1-1)!

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΓΚΑΜΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ!

Στο 77΄ο Μπερτόγλιο ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή και έδωσε την ευκαιρία στον Άρη για την ολική ανατροπή. Ο Γκάμα δεν έχασε την ευκαιρία και σκόραρε από το σημείο του πέναλτι για το 2-1!

Ο Μπερτόγλιο που κέρδισε το πέναλτι, πέτυχε και γκολ, για το τελικό 3-1 στο 88΄, απέναντι στην πρώην του ομάδα. Ο Αργεντινός έφυγε πίσω από την σέντρα, πέρασε και τον Επασί και με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας!

Οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν με το δεξί το πρωτάθλημα, παρότι στο πρώτο ημίχρονο έδειχναν παγιδευμένοι. Η αλλαγή συστήματος και οι Λόπεθ-Μπερτόγλιο που μπήκαν στο ματς, έδωσαν τις λύσεις.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52΄Μπαγκαλιάνης), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (52΄Λόπεθ), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90΄Μάνος), Μαντσίνι (71΄Μπερτόγλιο)

ΛΑΜΙΑ (Γ. Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (90΄Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιασέ, Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81΄Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) 

To Top