Ολλανδία: Τρίτη νύκτα ταραχών για τα περιοριστικά μέτρα και την υποχρεωτικότητα – Κατέβασε ρολά η Αυστρία (videos)

Η ολλανδική αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για νέες ταραχές στην Ολλανδία, έπειτα από τις διαδηλώσεις των δύο τελευταίων ημερών κατά των περιοριστικών μέτρων και της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Η αστυνομία είναι παρούσα στο κέντρο του Γκρόνινγκεν, όπου πολλές μικρές ομάδες επιδίδονται σε βανδαλισμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκο – Μακεδονικό πρακτορείο και το AFP.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί σε ταραχές και στις πόλεις Ένσεντε, Λέουβαρντεν και Τίλμπουργκ.

Την ίδια ώρα, άδειοι δρόμοι, ρολά κατεβασμένα και μια απέραντη ησυχία κυριαρχεί σήμερα στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, πρώτη ημέρα εφαρμογής του καθολικού lockdown στη χώρα.

Αυτή θα είναι η εικόνα της χώρας από σήμερα 22 Νοεμβρίου και για 20 ημέρες, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου θυμίζοντας στους πολίτες της τις εποχές που πρωτοξεκίνησε η πανδημία.  Η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που όχι μόνο επιβάλει καθολικό lockdown για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αλλά επιβάλει από 1η Φεβρουαρίου τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η Βιέννη θυμίζει ξανά νεκρή πόλη με τους 8,9 εκατομμύρια Αυστριακούς να έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους αποφεύγοντας τις περιττές κινητοποιήσεις. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο  για να κάνουν ψώνια, να αθληθούν ή να πάνε στον γιατρό. Επίσης μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους και να αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο, αν και οι αρχές συνιστούν στους γονείς να τα κρατήσουν στο σπίτι.

To Top