Ολλανδοί κατέγραψαν το μεγαλείο του κιτρινόμαυρου κόσμου και… παραμιλάνε ακόμη (photo)

Η φήμη του συλλόγου έχει φτάσει σε κάθε σημείο του πλανήτη. Με όχημα την τεχνολογία ο Άρης, γίνεται αντικείμενο θαυμασμού σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Μέσω του internet ο “θεός του πολέμου” γίνεται αντικείμενο θαυμασμού γιατί αποτελεί για πολλούς και διάφορους λόγους (εξίσου σημαντικούς) κοινωνικό φαινόμενο στην πατρίδα μας.
Αυτή ήταν εξάλλου η αφορμή για την παρουσία δυο δημοσιογράφων από την Ολλανδία στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Δημοσιογράφοι του arkosportsmedia.nl ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη για να καλύψουν την ατμόσφαιρα του Κλεάνθης Βικελίδης και να βρεθούν στο γήπεδο που χιλιάδες συμπατριώτες τους θαυμάζουν στο διαδίκτυο.
Ο Friso Schotanus μας είπε χαρακτηριστικά πως αφορμή της αποστολής τους στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε η εκδρομή του κιτρινόμαυρου κόσμου στον τελικό του ΟΑΚΑ.
Το γεγονός αυτό φάνηκε τόσο επιβλητικό στα μάτια ενός λαού όπως οι Ολλανδοί οι οποίοι παθιάζονται με το ποδόσφαιρο και το οπαδικό κίνημα.
Στο διάστημα της παραμονής τους στην φυσική έδρα του Άρη μίλησαν με παράγοντες, οργανωμένους αλλά και απλό κόσμο, καταγράφοντας τον σφυγμό της ομάδας που έχει κινήσει το ενδιαφέρων πολλών ανθρώπων εκτός Ελλάδας.
Μάλιστα, φάνηκαν αρκετά διαβασμένοι μια και θέλησαν να μάθουν λεπτομέρειες για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, την οικονομική κρίση και τον αντίκτυπό της στον αθλητισμό, όπως και για τους φανατικούς φίλους του συλλόγου που αποτελούν σημείο αναφοράς στην πατρίδα τους.
To Top