Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις της ΕΠΟ με FIFA – UEFA για την ολιστική μελέτη

Αντιπροσωπεία των διεθνών συνομοσπονδιών βρέθηκε στην Αθήνα και είχε διεξοδικές συζητήσεις με την ΕΠΟ για την υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΠΟ, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της επίσκεψης FIFA-UEFA με αντικείμενο τις τροποποιήσεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας, προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί στις προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ τονίζεται:

“Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της επίσκεψης τεχνικού κλιμακίου εμπειρογνωμόνων της FIFA και της UEFA με αντικείμενο την προετοιμασία των κανονιστικών τροποποιήσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA, τα μέλη της οποίας είχαν διήμερη συνεργασία με τη Διοίκηση και νομικούς-στελέχη της ΕΠΟ, αποτελούσαν οι Ρολφ Τάνερ (επικεφαλής διακυβέρνησης ομοσπονδιών της FIFA), Λούκα Νικόλα (επικεφαλής διακυβέρνησης ομοσπονδιών της UEFA), Μάριος Γεωργίου (στέλεχος της διεύθυνσης εθνικών ομοσπονδιών της UEFA), Γιαν Χάφνερ (νομικός της UEFA).

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ, προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί στις προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης και το τελικό κείμενο να εισαχθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και εν συνεχεία να τεθεί προς ψήφιση στην προγραμματισμένη για τις 25 Ιουνίου Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Οι απεσταλμένοι των διεθνών ποδοσφαιρικών Αρχών επανέλαβαν τη σημασία της υλοποίησης της Ολιστικής Μελέτης, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπει θα συνεισφέρουν καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό διακυβέρνησης της Ομοσπονδίας και της συνολικής λειτουργίας του ποδοσφαίρου στη χώρα μας”.

To Top