Ολοκληρώθηκε το ραντεβού Βατούτιν – Λιόλιου για Ιτούδη σε καλό κλίμα – Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ

Ολοκληρώθηκε το ραντεβού του Βαγγέλη Λιόλιου με τον Αντρέι Βατούτιν, με τη συνάντηση των δύο πλευρών να πραγματοποιείται μέσα σε εξαιρετικό κλίμα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ και ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ είχαν συζήτηση αναφορικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας από τον Δημήτρη Ιτούδη, με το ραντεβού να γίνεται σε άκρως θετικό κλίμα, αφήνοντας πολλές πιθανότητες κοινής παρουσίας του Έλληνα τεχνικού τόσο στον πάγκο της ρωσικής ομάδας, όσο και στη Γαλανόλευκη.

Το σημαντικότερο που βγήκε μετά το ραντεβού των δύο πλευρών είναι η αλληλεκτίμηση που υπάρχει, καθώς Βατούτιν και Λιόλιος τα είπαν σε εξαιρετικό κλίμα, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να παρακολουθεί την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ και να επιστρέφει στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής (3/12).

«Με τον κ. Βατούτιν είχαμε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και δεν σας κρύβω ότι ο διοικητικός ηγέτης της ΤΣΣΚΑ με εντυπωσίασε με τις μπασκετικές του γνώσεις αλλά και με την ηγετική του φυσιογνωμία. Ο οργανισμός της ρωσικής ομάδας έχει τεράστια παράδοση και ιστορία και μία επίσκεψη σε συνδυασμό με μία κατ’ ιδίαν συνάντηση, θεωρώ ότι ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω σε ένδειξη σεβασμού, από την στιγμή γνωρίζει το ενδιαφέρον της ελληνικής ομοσπονδίας για τον Δημήτρη Ιτούδη.», είπε αρχικά σε τηλεφωνική συνομιλία με το gazzetta.gr ο Βαγγέλης Λιόλιος, λίγη ώρα μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της οκτώ φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης και πρόσθεσε:

«Είχα την ευκαιρία να του παρουσιάσω το πλάνο μας για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον πιο πετυχημένο Έλληνα προπονητή στην Ευρώπη και φυσικά να ακούσω και την δική του οπτική, σεβόμενος απόλυτα το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ επέκτεινε πέρσι το συμβόλαιό του. Ο κ. Βατούτιν που εδώ και καιρό γνωρίζει την επιθυμία του Δημήτρη Ιτούδη να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, με άκουσε προσεκτικά και σε γενικές γραμμές έδειξε μία θετική προδιάθεση.», σχολίασε στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΟΚ, τονίζοντας ότι δεν ταξίδεψε στην Μόσχα για να πάρει μία οριστική απάντηση αλλά ουσιαστικά για να “χτίσει” μία “γέφυρα” επικοινωνίας και μία σχέση συνεργασίας.

«Το ότι δεν περιμέναμε να καταλήξουμε κάπου από την πρώτη μας συζήτηση, δεν σημαίνει ότι θα περιμένουμε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν για να μάθουμε πως θα κινηθούμε στο θέμα του προπονητή. Θεωρώ ότι οι συνομιλίες μας με την ΤΣΣΚΑ θα συνεχιστούν σε καλό κλίμα και πιστεύω ότι από το νέο έτος θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε που βαδίζουμε. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε σύμφωνα με τον στόχο που έχουμε θέσει και με βάση το κλίμα που συνάντησα, αντιμετωπίζουμε το όλο θέμα με συγκρατημένη αισιοδοξία.», κατέληξε ο διοικητικός ηγέτης της ΕΟΚ, πριν ετοιμαστεί να αναχωρήσει για την “Megasport Arena” για να παρακολουθήσει το ματς του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ για την 13η αγωνιστική της Euroleague.

To Top