ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ολοκληρώνει την αποθεραπεία του και “μπαίνει” τον Αύγουστο με την ομάδα ο Γκάμα…

Ο Σάββας Παντελίδης στη χθεσινή απολογιστική συνέντευξη τύπου μίλησε και για τον Μπρούνο Γκάμα τον οποίο περιμένει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, τον Αύγουστο.

Επί της ουσίας, ο προπονητής του Άρη επιβεβαίωσε όσα είχαμε επισημάνει το προηγούμενο διάστημα, πως ο Πορτογάλος πρέπει να ολοκληρώσει πλήρως την αποθεραπεία του και δεν θα παρθεί κανένα ρίσκο να επιστρέψει νωρίτερα.

Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά με τον τραυματισμό του Γκάμα. Το γόνατο του 31χρονου εξτρέμ (υπενθυμίζουμε έκανε εγχείριση πρόσθιου χιαστού) είναι σε καλή κατάσταση, καθώς πληροί όλες τις προδιαγραφές που θα έπρεπε για τη δεδομένη χρονική περίοδο της αποθεραπείας του. Αυτή την περίοδο, ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε να βελτιωθεί η κίνησή του και να αποκτήσει μυϊκή δύναμη ανάλογη με το άλλο του πόδι.

Tρεις μήνες και δέκα μέρες μετά από το χειρουργείο, ο αθλητής αρχίζει σιγά-σιγά το τρέξιμο και κάνει και ποδήλατο. Στους 4-5 μήνες «πατάει» στο γήπεδο, αφού βέβαια ολοκληρώσει τις φυσιοθεραπείες του και περάσει τα απαραίτητα κινητικά τεστ. Ο Πορτογάλος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είναι έτοιμος τον Αύγουστο όπως είπε ο προπονητής του Άρη, καθώς μία φυσιολογική επάνοδος ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος υποτροπής είναι στους 8-9 μήνες. Κι αυτό γιατί χρειάζεται χρόνο το μόσχευμα να αρχίσει να αιματώνεται πλήρως, να αποκτά νεύρα και αίσθηση του χώρου.

Ο Πορτογάλος θα είναι εκτός “μάχης” των προκριματικών του Europa League, καθώς δύσκολα να προλάβει κάποιο ματς, ακόμα κι αν ο Άρης προκριθεί στα play offs της διοργάνωσης…

To Top