Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Αθλητική κοινότητα πιέζει για συμμετοχή των Ρώσων, αντιδρούν οι Ουκρανοί

Η ουκρανική κυβέρνηση «ανησυχεί πολύ» από την έκκληση των αθλητικών ομοσπονδιών να γίνουν δεκτοί Ρώσοι και Λευκορώσοι μεμονωμένα ως ουδέτεροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι πιέσεις των παγκόσμιων αθλητικών ομοσπονδιών, να μπουν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ουδέτεροι, έχει εξοργίσει την Ουκρανία.

Ο προσωρινός υπουργός αθλητισμού, Μάρβι Μπίντνι, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τόνισε πως «οποιαδήποτε ουδέτερη σημαία Ρώσων αθλητών είναι βαμμένη με αίμα».

Ο Μπίντνι έστειλε μήνυμα εν όψει Παρισιού, πως η Ουκρανία δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια απόφαση, για την οποία οι διεθνείς ομοσπονδίες, ζητούν από την ΔΟΕ να επιτρέψει «το συντομότερο δυνατό» την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων, οι οποίοι περιμένουν σε πολλά αγωνίσματα να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν σε προολυμπιακά τουρνουά και να διεκδικήσουν θέσεις στο Παρίσι.

«Σεβόμαστε την αρχή της ουδετερότητας, αλλά η ουδετερότητα είναι δυνατή μόνο σε περιόδους ειρήνης. Οταν υπάρχει πόλεμος και ένα έθνος καταστρέφει το άλλο, τότε η ουδετερότητα γίνεται ανευθυνότητα» τόνισε ο Ουκρανός υπουργός.


To Top