ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 6η θέση το πόλο

Στην έκτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο τερμάτισε η Εθνική πόλο ανδρών που ηττήθηκε με 12-10 από την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ουσιαστικά τερματίζει στη δεύτερη καλύτερη θέση της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς αγώνες. Η «γαλανόλευκη» είχε καταταγεί στην τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 ενώ είχε και μια έκτη θέση στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996.

Δυστυχώς η Εθνική μας διατήρησε και την κακή παράδοση που διατηρεί με την Ουγγαρία αφού σε ακόμη ένα παιχνίδι σε επίσημη διοργάνωση δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Οι Μαγυάροι από την άλλη για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση μένουν στην πέμπτη θέση. Ασυνήθιστο αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για την ομάδα που έχει 15 μετάλλια (9 χρυσά) σε διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων ενώ έχει και το ρεκόρ των τριών συνεχόμενων χρυσών μεταλλίων το 2004, το 2004 και το 2008.

Σε ότι αφορά στο σημερινό αγώνα οι παίκτες του Τίμπορ Μπένεντεκ πήραν από νωρίς ατα ηνία. Προηγήθηκαν δύο φορέςε με τρία γκολ με την Ελλάδα να προσπαθεί να επανέλθει αλλά να φτάνει κοντά χωρίς όμως να καταφέρνει να περάσει μπροστά. Το αντιπροσωπευτικό μας μείωσε στο γκολ με τον Αφρουδάκη αλλά ο Χάραι με δικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 12-10 με το οποίο η Ουγγαρία κατάκτησε την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Πλέον για την Εθνική μας ανοίγει ένας νέος Ολυμπιακός κύκλος. Στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από την παραμονή στην ελίτ του παγκόσμιου πόλο, αλλά και η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.

Πηγή: sdna.gr

To Top