Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Πρόκριση για πρώτη φορά στον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός πέταξε έξω την Άστον Βίλα (2-0) χωρίς καν να αγχωθεί και μετά από 53 χρόνια ελληνική ομάδα προκρίνεται σε ευρωπαϊκό τελικό. Με τη Φιορεντίνα στις 29/05 για το πρώτο ευρωπαϊκό σε συλλογικό επίπεδο.

Στη ρεβάνς του 2-4 του «Βίλα Παρκ», οι Πειραιώτες νίκησαν 2-0 την Άστον Βίλα και στο Καραϊσκάκη και για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίθηκαν σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Στις 29 Μαΐου, στην OPAP Arena, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Europa Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα, για το πρώτο ευρωπαϊκό του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων!

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, με δύο ακόμη γκολ (10′, 81′) καθάρισε το ματς για τους Πειραιώτες, που με τον κόσμο τους να μη σταματά να φωνάζει για 90 λεπτά, κατατρόπωσαν την 4η της Premier League σε όλους τους τομείς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77′ Αποστολόπουλος), Έσε, Ιμπόρα (73′ Όρτα), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (64′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας (86′ Κέσλερ-Χέιντεν), Κάρλος (65′ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν (86′ Μάνροου), Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι (86′ Κέλιμαν), Λουίζ, Ντιαμπί (58′ Ντουράν), Γουότκινς.

To Top