Ολυμπιακός και Περιστέρι αναμετρώνται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ολυμπιακός και Περιστέρι έφτασαν στο τέλος του δρόμου και κοντράρονται στον τελικό του πρώτου Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας (19:15, ΕΡΤ3), στο κλειστό «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο της Κρήτης 

Η ομάδα του Πειραιά νίκησε τον Παναθηναϊκό με 81-65  στον ημιτελικό και στόχος της είναι να κατακτήσει back-to-back το τρόπαιο, που θα είναι το 11ο συνολικά της ιστορίας της. Αυτή ήταν η 11η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ γενικά “τρέχουν ένα αήττητο σερί στην Ελλάδα εδώ και 15 μήνες.

Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι ο Αϊζάια Κάναν. Ο Αμερικανός γκαρντ αποχώρησε με ένα πρόβλημα στο χθεσινό παιχνίδι κι έτσι είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον τελικό. Εφόσον δεν αγωνιστεί ο Κάναν θα δηλωθεί ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος ήταν εκτός στον ημιτελικό. 

Στον αντίποδα, στο Περιστέρι, έπειτα από ένα μεγάλο ντέρμπι για 35 λεπτά στον ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φρανσίσκο, επικράτησε με 77-65  και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του θεσμού. 

Παράλληλα, ο Σπανούλης θα κυνηγήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του ως προπονητής και γενικά το 16ο αφού έχει πανηγυρίσει συνολικά 15 ως παίκτης. Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, το σύνολο των δυτικών προαστίων δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. 

Τέλος, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και στους δύο γύρους στη φετινή Basket League με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει το 2/2.

To Top