Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Διαπίστευση για να πάνε σπίτι τους θα χρειαστούν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας στον τελικό

Διαπίστευση από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα θα χρειαστούν όσοι κατοικούν στους δρόμους πέριξ της OPAP Arena προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους την ημέρα του τελικού του Conference League.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιους ακριβούς δρόμους θα αφορά η ανάγκη έκδοσης διαπίστευσης, ούτε τα ακριβή δικαιολογητικά που θα απαιτούνται για την έκδοση της διαπίστευσης, αναμένονται, επομένως, οι σχετικές διευκρινίσεις από την ΕΛΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την διεξαγωγή του τελικού είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου, που θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια.

Μάλιστα στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περί τα 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία και με έξοδα της UEFA, μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος.

Μόνο στις ζώνες ελέγχου θα επιχειρήσουν πάνω από 3.000 χιλιάδες αστυνομικοί. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί που θα διατεθούν για τα ειδικά μέτρα για τους επίσημους. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών θα προσεγγίσει τις 4.000.

To Top