ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ομάδα Γ’ κατηγορίας έδιωξε τον Φρέντι Αντού γιατί «ήθελε μόνο να κάνει ντρίμπλες»

Η Έστερλεν, ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Σουηδία, έλυσε το συμβόλαιο του Αμερικανού άλλοτε επιθετικού του Άρη, Φρέντι Αντού, απογοητευμένη με την αγωνιστική του εικόνα και την συνολική συμπεριφορά του.

Ήταν μόλις 14 ετών όταν υπέγραφε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο στη DC United. Ήταν ένα από τα πιο ελπιδοφόρα wonderkid, κάποιοι έσπευσαν να τον βαφτίσουν «νέο Πελέ» (Θου Κύριε…), αλλά ο Φρέντι Αντού δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις υψηλές προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε.

Έκτοτε, πέρασαν 17 χρόνια, ο Αμερικανός επιθετικός έπαιξε σε 14 διαφορετικές ομάδες από δέκα διαφορετικές χώρες (!), μεταξύ των οποίων και ο Άρης (το 2010), με την φανέλα του οποίου είχε δύο γκολ – δύο ασίστ σε δώδεκα συμμετοχές.

Ο Αντού αποσύρθηκε (δεν έλειψε σε κανέναν…), κατάντησε να πουλάει ηλεκτρικές σκούπες μέσω Διαδικτύου και, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στα γήπεδα, η προσπάθεια στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία.

Η Έστερλεν, ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Σουηδία, του έδωσε μια ευκαιρία, αλλά τον… σχόλασε μετά από μόλις έναν μήνα. Ο λόγος; «Το τελευταίο Σαββατοκύριακο έπαιξε μισό ματς, αλλά έχει πολύ δρόμο για να βρεθεί σε καλή φυσική κατάσταση. Εμείς ξέραμε ότι ο Φρέντι Αντού δεν είχε δουλέψει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό δεν ήμουν σίγουρος ότι θα κέρδιζε μια θέση στην ομάδα. Ήθελε μόνο να κάνει ντρίμπλες και τέτοια πράγματα και ποτέ δεν το πήρε στα σοβαρά, δυστυχώς» εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Τομ Έκστρομ.

To Top