Ομάδα Δ΄ Γερμανίας πούλησε 126.000 εισιτήρια για «αόρατο ματς»!

Η ιστορική ομάδα, πρώτη πρωταθλήτρια στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου το 1903 (ως VfB Leipzig), βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην σκιά της πιο πλούσιας Λειψίας και έχει ξεπέσει στην Regionalliga Nordost, στο τέταρτο επίπεδο της γερμανικής ποδοσφαιρικής «πυραμίδας».

Η ομάδα αγωνίζεται στο Bruno-Plache-Stadion και σπάνια κόβει πάνω από 3.000-4.000 εισιτήρια.

Ωστόσο, οι άνθρωποί της βρήκαν τον τρόπο ώστε το όνομά της να ακουστεί ξανά και να ενισχυθεί οικονομικά μετά την αγωνιστική αδράνεια που έφερε η πανδημία. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα της κρίσης κορωνοϊού, ο σύλλογος ζήτησε από τους φίλους του να αγοράσουν εισιτήρια του ενός ευρώ για ένα «αόρατο ματς» και αυτοί ανταποκρίθηκαν.

Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί πάνω από 126.000 εισιτήρια, αριθμός που ξεπέρασε τους 120.000 που ανεπισήμως είχαν παρακολουθήσει τον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1987 με τη Μπορντό στο παλιό «Zentral Stadion», όπου σήμερα βρίσκεται η  Red Bull Arena. Τότε, η Λοκομοτίβ είχε προκριθεί στον τελικό, όπου είχε χάσει 1-0 στο ΟΑΚΑ από τον Άγιαξ, με τον οποίον αγωνιζόταν ο νυν προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαντ Σχιπ!

Όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Λοκομοτίβ, στόχος είναι να πωληθούν 150.000 εισιτήρια και να σπάσει έστω και εικονικά το πανευρωπαϊκό ρεκόρ θεατών για αγώνα ποδοσφαίρου, που είναι οι 149.547 του «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, από ένα ματς Σκωτίας – Αγγλίας το 1937.

_antigrafi
To Top