Ομάδα με αρχές, προσανατολισμό και άμυνα καλύπτει την έλλειψη μεγάλου (επιθετικού) ταλέντου

Ομάδα με μεγάλο (επιθετικό) ταλέντο και “βαθύ ρόστερ” δεν είναι ο Άρης. Μετά από… πεντέμιση επίσημα παιχνίδια είναι γεγονός πως όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η φετινή ομάδα δεν πρόκειται να κερδίζει αγώνες επειδή θα βάζει περισσότερους πόντους από τους αντιπάλους της, αλλά επειδή θα δέχεται λιγότερους. Και αυτό δεν πειράζει κανέναν.

Και δεν πρέπει να πειράζει κανέναν γιατί ο Άρης είναι ομάδα με αρχές, ομάδα που έχει συγκεκριμένο πλάνο κάθε φορά στο γήπεδο και προσπαθεί να το εφαρμόσει. Είναι ομάδα του προπονητή της, είναι ομάδα με παίκτες που έχουν συγκεκριμένους ρόλους και τους έχουν αποδεχθεί.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αμυντικά ο Άρης παρουσιάζει μια σταθερότητα, καλύπτουν την όποια έλλειψη ταλέντου μπορεί να υπάρχει. Στο… τέλος του δρόμου αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και ο Άρης έχει πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, αν εξαιρέσει κανείς τον αγώνα στη Κηφισιά που βέβαια ήταν ειδικών συνθηκών και κρίθηκε στο σουτ, στη λεπτομέρεια.

Ο δρόμος είναι μακρύς βέβαια. Είναι ακόμα η αρχή του πρωταθλήματος, αλλά στον Άρη έπεσαν τα δύσκολα μαζεμένα στην αρχή. Ο αποκλεισμός στο κύπελλο, ο τραυματισμός του καλύτερού του παίκτη (Τόρεϊ Τόμας), η διακοπή και η τιμωρία στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν είναι και λίγα για μια ομάδα που είναι καινούρια και χτισμένη σχεδόν από το μηδέν.

Ο Άρης χθες ανταποκρίθηκε. Απέναντι σε μια ομάδα που είναι καλή και θα το δει ο κόσμος στη συνέχεια του πρωταθλήματος, προερχόμενος από την κρυάδα της περασμένης βδομάδας και των όσων συνέβησαν, οι κίτρινοι πήραν αυτό που ήθελαν. Ναι, δεν έπαιξαν όμορφο μπάσκετ. Ναι, το παιχνίδι δεν ήταν το καλύτερο που έχουμε δει στο Παλέ, αλλά η νίκη χωρίς καν να απειληθεί ουσιαστικά η ομάδα ήταν αυτό που μετράει.

Είναι πολύ σημαντικό πώς θα αντιδράσει η ομάδα χωρίς τον κόσμο της στα επόμενα τρία (ή όσα αποφασίσει το ΑΣΕΑΔ) παιχνίδια που θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι παιχνίδια δύσκολα (Κηφισιά, Κολοσσός, ΑΕΚ), είναι παιχνίδια όμως που πρέπει να κερδίσει. Ένας τρόπος υπάρχει για να το πετύχει και το καλό είναι ότι τον γνωρίζουν και τον εφαρμόζουν με (σχεδόν) απόλυτη επιτυχία οι παίκτες του Πρίφτη. Άμυνα.

ΥΓ: Κάποιοι προσπαθούν να περάσουν ως “επιτυχία” ή “μικρό κακό” ότι η ομάδα δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών. Υπενθυμίζεται σε όλους αυτούς πως το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ διακόπηκε άδικα, αδικαιολόγητα και δεν υπήρχε ούτε καν αιτία εκκένωσης του γηπέδου.

To Top