ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ομάδα φτιαγμένη από άμμο! Παράδοση άνευ όρων (81-67) και αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ

Ομάδα χωρίς ψυχή, φτιαγμένη από… άμμο. Αυτό είναι ο Άρης και αυτό παρουσίασε στο Αστρομπάλ. Μόνο αυτή η ομάδα θα μπορούσε να “παγώσει” τους Γάλλους για 7 λεπτά και να… διαλυθεί στο υπόλοιπο του αγώνα. Το τελικό 81-67 καθρεπτίζει τον φετινό Άρη. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα. Είχε συγκέντρωση, έχει καλό μακρινό σουτ και δεν έβαλε στο παιχνίδι το κοινό της Βιλερμπάν. Οι κίτρινοι με 9/13 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο εκ των οποίων 4/5 τρίποντα (2/2 ο Τσαϊρέλης) προηγήθηκαν με 13-22 στο 7’ εξουδετερώνοντας την Βιλερμπάν.

Το μεγάλο λάθος των παικτών του Πρίφτη ήταν ότι δεν έκαναν σωστή χρήση των ομαδικών φάουλ, είχαν να δώσουν τρία στο τελευταίο δίλεπτο και εν τέλει πήγαν χωρίς στρατηγική και το πλήρωσαν. Ο Ξανθόπουλος έκανε το 17-25 με 1/2 βολές στο 9’, όμως οι Γάλλοι με βολές του Ούτερ και τρίποντο του Μίτσαμ μείωσαν σε 22-25, σκορ που αδικούσε την εικόνα του Άρη στο διάστημα αυτό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης δεν υπήρχε στο γήπεδο. Δεν είχε παιχνίδι μέσα στην ρακέτα, μοναδικός παίκτης με κάθετη κίνηση για να παίξει ένας – ένας ήταν ο τραυματίας Κάμινγκς, που έχασε και εύκολα λέι απ και έτσι οι κίτρινοι έγιναν μονοδιάστατοι με μακρινά σουτ. Έμειναν χωρίς σκορ για 07:24 (από το πρώτο δεκάλεπτο), η Βιλερμπάν έτρεξε σερί 21-0 κάνοντας αλλεπάλληλα κλεψίματα και βρίσκοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 38-25 στο 16’

Ο Κάμινγκς με 2/2 βολές πέτυχε τους πρώτους πόντους του Άρη μετά από 6:22 στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο Γιάνκοβιτς το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι στο ίδιο διάστημα μετά από 7:52! Οι Γάλλοι είχαν πατήσει γκάζι, προηγήθηκαν με 46-30 και το ημίχρονο έκλεισε στο 48-33.

Η εικόνα του Άρη ήταν άθλια και στο τρίτο δεκάλεπτο. Εύκολα λάθη από τους παίκτες του Πρίφτη, έγιναν εύκολα καλάθια από τους παίκτες του Τζάκσον και στα μισά της τρίτης περιόδου οι κίτρινοι βρέθηκαν πίσω με 27 πόντους (64-37) και λίγο αργότερα με 28 (67-39)!

Ο Άρης δυστυχώς είχε παρατήσει το ματς, δεν είχε ψυχολογία και μέταλλο να αντιδράσει, παρουσιάζοντας σε δύο δεκάλεπτα όλη τη χρονιά του. Μια ομάδα μέτρια μπασκετικά, μια ομάδα χωρίς ψυχισμό, χωρίς ταυτότητα, χωρίς “θέλω”… Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 69-43 και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι κίτρινοι προσπάθησαν απλώς να μειώσουν τη διαφορά, αλλά η εικόνα τους δεν άλλαξε.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 48-33, 69-43, 81-67.

To Top