ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ομιλητής σε σεμινάριο του ΣΕΠΚ ο Καμπερίδης: “Μεγάλη μου τιμή και πρωτόγνωρο”

Χρόνια άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη και παλιότερα του Βαγγέλη Αγγέλου, ο Σάββας Καμπερίδης θα είναι ομιλητής στο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ στην Θεσσαλονίκη.

Ο Καμπερίδης θα αναλύσει το spacing, τον τρόπο με τον οποίο έχουν οι παίκτες τις σωστές αποστάσεις μέσα στο γήπεδο. Μιλώντας στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών τόνισε πως “είναι μεγάλη τιμή που με επέλεξε ο ΣΕΠΚ για να μιλήσω στο Σεμινάριο. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι υψηλού επίπεδου γιατί όλοι οι ομιλητές είναι έμπειροι και καλοί προπονητές. Όπως είναι φυσικό, για εμένα θα είναι πρωτόγνωρο που θα μιλήσω πρώτη φορά σε ένα διεθνές Σεμινάριο. Όπως όλα τα Σεμινάρια έτσι κι αυτό το βλέπω ως μία καλή ευκαιρία όλοι οι προπονητές να ανταλλάξουμε ιδέες και να μοιραστούμε απόψεις”.

Για το θέμα που θα αναλύσει, ο Καμπερίδης δήλωσε: “Θα μιλήσω γενικά για το spacing και ποιο ειδικά για το dribble drive. Νομίζω ότι το spacing είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του παιχνιδιού και είναι εξαιρετικά χρήσιμο ανεξάρτητα από την ηλικία των παικτών, είτε μιλάμε για μίνι είτε για τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης η απόσταση είναι το Α και το Ω. Προσωπικά θεωρώ ότι οι βάσεις για το σωστό spacing πρέπει να μπαίνουν από μικρή ηλικία προκειμένου οι αθλητές να είναι εξοικειωμένοι με αυτό και να το αναπτύσσουν όσο παίζουν. Όσο θα γνωρίζουν να λειτουργούν μέσα από αυτό τόσο πιο εύκολο θα είναι να αντεπεξέλθουν σε αυτά που ζητάει ο προπονητής”.

Ρωτήθηκε για τη σημασία της επιμόρφωση στους προπονητές και σχολίασε: “Προφανώς είναι καθοριστικό κομμάτι για την εξέλιξη του προπονητή. Το παιχνίδι κάθε μέρα αλλάζει κι εξελίσσεται. Πάντα υπάρχει κάποιος που έχει μία νέα ιδέα, μία μικρή διόρθωση ή μία παραλλαγή που μπορεί να κάνει ποιοτικότερο το παιχνίδι.

Στα Σεμινάρια δίνεται η ευκαιρία στους προπονητές να αντλήσουν νέες πληροφορίες, να επιβεβαιώσουν κάποια πράγματα που γνωρίζουν και δουλεύουν καθημερινά αλλά και να συζητήσουν μεταξύ τους. Η ανταλλαγή απόψεων κι η επαφή των προπονητών μεταξύ τους είναι το σημαντικότερο κομμάτι”.

To Top