Ομολογούν ότι η Τρόικα δεν θα κάνει πίσω! Στον… αέρα ο Ιβάν και η ομάδα που στήριξε με χρήματα του ελληνικού λαού το Δημόσιο!

Η χθεσινή μέρα ανέδειξε την είδηση που έχει να κάνει με το θέμα της ρύθμισης των χρεών.  Με απλά λόγια κατέγραψε την κατάρρευση σαν χάρτινος πύργος, της ελπίδας αρκετών ΠΑΕ ότι θα μπουν στη ρύθμιση των χρεών για τις 100 δόσεις.

Μέσα σε αυτές τις ΠΑΕ είναι και ο ΠΑΟΚ, μια και ο συμπολίτης είναι «οριστικά, πλέον, εκτός της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς όπως έγινε ξεκάθαρο το όριο του 1.000.000 ευρώ αφορά κάθε εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο»!

Κάθε ΑΦΜ μπορεί να ρυθμίσει μέχρι 1.000.000 ευρώ και στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα που στήριξε με χρήματα του ελληνικού λαού το δημόσιο χρωστάει δεκάδες (!) την ώρα που δεν έχουν κοπάσει οι καταγγελίες πρώην κυβερνητικών στελεχών για την πριμοδότηση εκατομμυρίων από τον έγκλειστο στις φυλακές Τσοχατσόπουλο, αλλά και τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βενιζέλο.

Όπως σημειώνουν σήμερα όλες οι εφημερίδες, νέα ρύθμιση είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει από τη στιγμή που δεν «πέρασε» στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η διάταξη που θα έδινε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες εταιρίες (και μαζί και στον ΠΑΟΚ) που οφείλουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ να ρυθμίσουν τις παλιότερες υποχρεώσεις τους.

Σε σημερινό μάλιστα των “Σπορ του Βορρά” σημειώνεται με έμφαση ότι: “Για να συμβεί νέα ρύθμιση, θα πρέπει να το δεχθεί η τρόικα καθώς χωρίς τη συγκατάθεσή της δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Εκτός κι αν αποφασίσουν στην κυβέρνηση να πάνε κόντρα στην τρόικα σε αυτό το θέμα, κάτι που επίσης φαντάζει απίθανο. Ακόμη ότι σύμφωνα με το σύνταγμα του ελληνικού κράτους, όταν κατατεθεί ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, δεν προβλέπεται να περάσει στο σχέδιό του οποιαδήποτε διάταξη για άλλο θέμα’!

Με αυτά τα δεδομένα η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη είναι στον… αέρα, μια και ο ομογενής επιχειρηματίας είχε δηλώσει πολλάκις, ότι εάν δεν γίνει ρύθμιση των χρεών θα αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο! Φυσικά προκύπτει και το πότε περιμένει το κράτος να εισπράξει τα… “παγωμένα” χρέη και να λάβει τη στοιχειώδη υποχρέωσή του προς τον ελληνικό λαό.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι κορυφώθηκε το… “εμπόριο της ελπίδας” στην περίπτωση του Άρη, όταν είχε ειπωθεί αρκετές φορές ότι θα έρθει ρύθμιση που θα δώσει ανάσα για τα περίπου 30.000.000 ευρώ των χρεών της ΠΑΕ, όμως στην πράξη λίγους μήνες μετά, όλα αποδείχθηκαν αβάσιμα.

To Top