«Ονειρεμένος τελικός το Βραζιλία-Ισπανία»

Αφού -σε αντίθεση με τις ικανότητές του στο γήπεδο- στις προβλέψεις έχει αποδειχθεί «μυρουδιάς», ο Πελέ προτίμησε να τις αποφύγει εν όψει Μουντιάλ και περιορίστηκε στον να εκφράσει την επιθυμία του.

Ένας τελικός μεταξύ της διοργανώτριας Βραζιλίας και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Ισπανίας, είναι το όνειρο του Πελέ.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και εικονική μορφή των Μουντιάλ, καθώς οδήγησε τη Βραζιλία σε τρεις κατακτήσεις, παραχώρησε συνέντευξη στη «Marca» και αναφέρθηκε στην μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή.

«Η Βραζιλία είναι η κορυφαία εθνική ομάδα στην ιστορία του θεσμού. Βέβαια, τη δεδομένη στιγμή η Ισπανία είναι η καλύτερη. Εδώ και οκτώ χρόνια αγγίζει την τελειότητα» τόνισε ο Πελέ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο… όνειρο του τελικού, διαχωρίζοντας τη θέση του από πολλούς συμπατριώτες του που θα προτιμούσαν την Ουρουγουάη σε μια προσπάθεια να έρθει μετά από 64 χρόνια η εκδίκηση για το χαμένο τρόπαιο του 1950.

«Ένας τελικός απέναντι στην Ισπανία θα ήταν θαυμάσιος, ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό σόου. Θα ήταν φανταστικό ένα τέτοιο ματς»!

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει και η κλασική ερώτηση σχετικά με την κόντρα Μέσι-Ρονάλντο και τις πιθανότητές του να διαπρέψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Είναι δύο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Ο Κριστιάνο σκοράρει αρκετά, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την εικόνα που θα έχουν και οι συμπαίκτες του. Ο Μέσι από την άλλη μεριά, έχει συμπαίκτες όπως ο Αγουέρο ή ο Ιγκουαΐν. Υπό αυτήν την έννοια, θα είναι πιο εύκολο για αυτόν να πετύχει» κατέληξε ο Πελέ.

πηγή: sportfm.gr

To Top