ΜΠΑΣΚΕΤ

Οξυγόνο και μεγάλη ώθηση στον μπασκετικό Άρη δίνουν τα έσοδα από το στοίχημα!

Η φορολόγηση των κερδών των στοιχηματικών εταιρειών δίνει οξυγόνο στον ελληνικό αθλητισμό, σε όλες τις βαθμίδες, αλλά το PRESSARIS εστιάζει στα οφέλη που έχει αυτή η νομοθετική ρύθμιση για τον μπασκετικό Άρη!

Σαν μάννα εξ ουρανού ήρθε στην ΚΑΕ Άρης η κοινή υπουργική απόφαση 114021/2021 που δημοσιεύθηκε στις 19 Μαρτίου στο ΦΕΚ και αναφέρει τα ποσά που θα μοιραστούν από την Πολιτεία στον ελληνικό αθλητισμό, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό, από την φορολόγηση των κερδών των στοιχηματικών εταιρειών.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η απόφαση; Ότι από την επόμενη χρονιά θα μοιραστεί στις ΚΑΕ ισόποσα το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ (7% θα κρατηθεί από τον ΕΣΑΚΕ), κάτι που σημαίνει ότι εφόσον στο πρωτάθλημα θα υπάρχουν 12 ομάδες (όπως φέτος) κάθε ομάδα θα εισπράξει περίπου 585.000 ευρώ για τη σεζόν 2021-22, ενώ αν οι ομάδες γίνουν 14 τότε το ποσό μειώνεται στα 500.000 ευρώ.

Για τη φετινή σεζόν η πολιτεία θα καταβάλλει στις ομάδες το 60% του ποσού αυτού, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες της Basket League, ανάμεσά τους φυσικά και ο Άρης, θα εισπράξει 250.000 ευρώ άμεσα, καθώς αναφέρεται στην ΚΥΑ πως η καταβολή θα γίνει στις 29 Μαρτίου!

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως τα χρήματα είναι πολλά σε σχέση με όσα εισέπρατταν οι ομάδες της Basket League μέχρι σήμερα και γίνεται σαφές πως ο Άρης, ειδικά, έχει μια χρυσή ευκαιρία να αποπληρώσει τα χρέη του σε τρίτους, να λύσει άμεσα το θέμα του απαγορευτικού μεταγραφών και να μπει και πάλι σε μια… κανονικότητα.

Είναι προφανές ότι οι κίτρινοι με αυτά τα χρήματα μπορούν άμεσα να αρχίσουν να κλείνουν “τρύπες” και οφειλές του παρελθόντος, να ρυθμίσουν άλλες οφειλές και να μπουν ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Επίσης, είναι δεδομένο ότι με αυτά τα επιπλέον χρήματα τα έσοδα των ομάδων αυξάνονται δραστικά κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι την επόμενη χρονιά το επίπεδο της Basket League θα αυξηθεί, άρα θα παρουσιαστεί καλύτερο προϊόν και άρα θα αυξηθεί και το ενδιαφέρον.

Ο Άρης έχει τη δυναμική να… αυγατίσει αυτό το μισό εκατ. ευρώ, ειδικά αν την επόμενη περίοδο υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες. Η ώθηση που δίνεται είναι τεράστια και θα πρέπει να την εκμεταλλευτεί το τμήμα μπάσκετ στο έπακρο!

To Top