“Οπαδοί που ζουν για την ομάδα”

Το έναυσμα για ακόμα πιο δυνατή συνέχεια έδωσε με την ανάρτησή του την Τρίτη το πρωί ο Super3, μέσω της ιστοσελίδας του. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας ζήτησαν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από τους παίκτες, αλλά και μεγαλύτερη συσπείρωση από τον υπόλοιπο κόσμο, διότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδο του σάιτ “Στέρεψαν οι δικαιολογίες”.

Το κεντρικό μήνυμα δίνει στον κόσμο πως πλέον αυτός είναι ο Άρης που άπαντες θέλουν, λέγοντας “Οπαδοί που ζουν για την ομάδα. Ομάδα στο ρυθμό των οπαδών…”

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανάρτηση στο σάιτ του Συνδέσμου: “Όταν όλα έδειχναν απογοητευτικά για την ομάδα, όταν αρκετοί (δυστυχώς) γύρισαν είτε με πικρία, είτε με απογοήτευση, είτε με κακεντρέχεια (και αυτό είναι το χειρότερο) την πλάτη τους δηλώνοντας απογοήτευση, δίπλα σ’ αυτήν έμειναν μόνο όσοι πραγματικά και όχι προσχηματικά την αγαπούν. 

Στις δύσκολες στιγμές έπεσαν πολλά προσωπεία. Στις δύσκολες επίσης στιγμές μετράς τους πραγματικούς συνοδοιπόρους στην προσπάθεια. Απαριθμείς αυτούς που μπορείς να στηρίζεσαι και να υπολογίζεις.

Λίγο μόλις καιρό πριν η ομάδα ΑΡΗΣ έδειχνε σημάδια αποσύνθεσης. Αγωνιστική εικόνα άθλια και μη πειστική ότι αυτή η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει έστω και το παραμικρό, διγλωσσία και. τριγλωσσία σε πολλά θέματα, συμπεριφορές ποδοσφαιριστών που έδειχναν ότι δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα του ΑΡΗ (συμπεριφορές και όχι ικανότητες κρίνουμε εμείς, αγωνιστική ικανότητα κρίνουν οι ιθύνοντες), προπονητές που έδειχναν να έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Σήμερα, όλα μοιάζουν – και είναι – διαφορετικά. Ο αγώνας στο γήπεδα-πισίνα των Πηγαδίων ήταν αγώνας γι’ αυτούς, ποδοσφαιριστές αλλά και οπαδούς, που έχουν κάτι που αρχίζει από αρ και τελειώνει σε δια. Ο ΑΡΗΣ με την πλάτη ουσιαστικά στον τοίχο, καταδικασμένος να κερδίσει για να έχει στόχους. Ο ΑΡΗΣ κέρδισε και έχει πλέον στόχους. 

Κέρδισε ξεκάθαρα, με τσαμπουκά και χαρακτήρα. Κέρδισε διότι λειτούργησε, για ακόμη έναν αγώνα, σαν ομάδα-γροθιά με ξεκάθαρους ρόλους και ξεκάθαρο στόχο. Κέρδισε επειδή είχε την υποστήριξη των οπαδών του που ξεσάλωναν στην κερκίδα, ημίγυμνοι μέσα στη βροχή και το κρύο, να δίνουν και αυτοί το δικό τους αγώνα στις ίδιες ακριβώς συνθήκες.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και πλέον ο ΑΡΗΣ δείχνει ικανός να κάνει την ολική ανατροπή. Η πρώτη ανατροπή έγινε, μια ομάδα ηττοπαθών μοιρολατρών, μετατράπηκε σε μια ομάδα νικήτρια και τσαμπουκαλεμένη. Η δεύτερη ανατροπή επίσης έγινε, και αφορά τον κάθε ποδοσφαιριστή προσωπικά. Ο άτολμος μετατράπηκε σε τολμηρό, ο αφελής σε υποψιασμένο, ο ηττοπαθής σε νικητή. Η τρίτη ανατροπή έγινε και αφορά τη λειτουργία του ΑΡΗ. Επιτέλους οι υπεύθυνοι λειτούργησαν και πήραν αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Την Κυριακή ο ΑΡΗΣ πρέπει να κερδίσει. Δεν χωράει άλλο αποτέλεσμα. Πρέπει να κερδίσει για να επανέλθει για τα καλά στη διεκδίκηση, καταρχήν, της πεντάδας. Όταν αυτό επιτευχθεί, είμαστε πεπεισμένοι, 1000% σίγουρα, όταν θα συμβούν χοντρά γούστα στα play-offs. 

Αλλά αυτό είναι ακόμη πολύ-πολύ μακριά. Προέχει ο αγώνας εναντίον μιας ομάδας που θα έρθει να παίξει για πολλά αποτελέσματα και με πολλούς στόχους. Είμαστε υποψιασμένοι, έχουμε μνήμη και ξέρουμε τι θα «παιχθεί» την Κυριακή. Στον αγώνα αυτόν, όπως και σε κάθε αγώνα άλλωστε, το Κλ. Βικελίδης πρέπει να δώσει προβάδισμα νίκης. 

Κανένα «τρίποντο» δεν είναι αυτονόητο για τον ΑΡΗ. Κανένα «τρίποντο» δεν είναι αυτονόητο μ’ αυτή την ΕΠΟ κι αυτή τη ΚΕΔ. Στο γήπεδο πρέπει να είμαστε όλοι, αυτοί που δεν εγκατέλειψαν την ομάδα στα δύσκολα (οι οποίοι άλλωστε θα είναι γιατί. «δεν γίνεται αλλιώς») αλλά κι αυτοί που της γύρισαν την πλάτη και αναλώθηκαν σε κριτικές ή στην ηρεμία του καναπέ. 

Ιδιαίτερα για τους τελευταίους θα είναι μια έμπρακτη συγνώμη προς την ομάδα, προς την ομάδα – και μόνο σε αυτήν – για το γεγονός ότι την παράτησαν πριν καν «αλέκτωρ λαλήσει τρις». Διότι εγκαταλείποντας τον ΑΡΗ δεν εγκαταλείπεις διοίκηση, ποδοσφαιριστές, φροντιστές και προπονητή. Εγκαταλείπεις την ιστορία και τα σύμβολά σου, προδίδεις τα πιστεύω σου, διχάζεις τον ίδιο τον εαυτό σου που ενώ αγάπησε μια ομάδα και τάχθηκε σ’ αυτήν, επέτρεψε ότι η καρδιά επέλεξε, η ψυχρή λογική και το γινάτι να του πάει κόντρα.

Συμμετοχής και στήριξη είναι το ονοματεπώνυμο του επόμενου αγώνα αλλά και όλων των αγώνων που θ’ ακολουθήσουν. Συμμετοχή και στήριξη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του εντεταλμένου της ΚΕΔ. 

Ο καθένας να κάνει τα κουμάντα του. Οι δικαιολογίες στέρεψαν για όλους.”

To Top