Οπαδός της Μπιλμπάο βρέθηκε χαμογελαστός ανάμεσα στους φίλους της Σοσιεδάδ οι οποίοι του έκαναν… πλάκα (video)

Ένας γενναίος οπαδός της Μπιλμπάο στο χθεσινό (30/9) βάσκικο ντέρμπι βρέθηκε χαμογελαστός ανάμεσα στους φιλάθλους της Σοσιεδάδ οι οποίοι τον πείραζαν την ώρα των πανηγυρισμών της νίκης της ομάδας τους.

Η Σοσιεδάδ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι των Βάσκων, επικρατώντας της Μπιλμπάο με 3-0. Λε Νορμά, Κούμπο και Οϊαρθάμπαλ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Σαν Σεμπαστιάν, η οποία ανέβηκε στην τετράδα της βαθμολογίας της La Liga.

Ωστόσο αυτό που ξεχώρισε στο παιχνίδι, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι η απόφαση ενός γενναίου οπαδού της Μπιλμπάο, να βρεθεί ανάμεσα στους αντίστοιχους της Σοσιεδάδ. Σε ένα σημείο του αγώνα μάλιστα, όταν η Σοσιεδάδ είχε «κλειδώσει» τη νίκη απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλό της, οι οπαδοί της ομάδας άρχισαν να πανηγυρίζουν και κάπου ανάμεσά τους ήταν ένας φίλος της Μπιλμπάο.

Τον οποίο «έπιασε» η κάμερα να κάθεται χαμογελαστός και να δέχεται την πλάκα των φίλων της Σοσιεδάδ.

Το ντέρμπι των Βάσκων δεν φημίζεται για τη βιαιότητά του ανάμεσα στους οπαδούς, αφού οι σχέσεις μεταξύ των δύο είναι σχετικά καλές. Άλλωστε είναι πολλές οι φορές που φίλαθλοι των δύο ομάδων κάθονται δίπλα – δίπλα χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι».

Μάλιστα το 1976 οι αρχηγοί των δύο ομάδων χάρισαν μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο αρχηγός της Σοσιεδάδ, Ινάσιο Κορταμπαρία και ο αντίστοιχος της Μπιλμπάο, Χοσέ Ανχέλ Ιριμπάρ, κράτησαν την τότε παράνομη σημαία της χώρας των Βάσκων, ως ένδειξη ενότητας της πόλης.

To Top