«Οποιος φοβάται… παίρνει σκύλο»

Με μια ατάκα τα είπε όλα ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία. «Οποιος φοβάται… παίρνει σκύλο», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος, όταν ρωτήθηκε για το αν φοβάται κάτι συγκεκριμένο από τον αντίπαλο της Ελλάδας…

Ο Σάντος ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να αλλάξει φιλοσοφία για ένα και μόνο παιχνίδι, υποστήριξε πως η Εθνική ομάδα θα παίξει με αποκλειστικό στόχο τη νίκη κι όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Πιάνινιτς, τόνισε πως αυτή δεν επηρεάζει τα δικά του πλάνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου Φερνάντο Σάντος:

Για το τι περιμένει από το ματς: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο ματς, περιμένω ένα καλό ματς μεταξύ δυο πολύ καλών ομάδων. Δυο ομάδες που ξέρουν ότι είναι σημαντικό ματς, αν και δεν είναι καθοριστικό. Δυο ομάδες που γνωρίζουν καλά πως ενδεχόμενη νίκη θα φέρει κοντά στην κατάληψη της πρωτιάς που θα τη φέρει κοντά στο Μουντιάλ. Και νομίζω ότι είναι σίγουρο πως αμφότερες θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους. Κάθε μία θα επιβάλει τον τρόπο παιχνιδιού της, μιας και είναι διαφορετικές για να πάρουν τη νίκη. Δυο πολύ καλές ομάδες»…

Για το αν θα είναι ευχαριστημένος με την ισοπαλία: «Η δική μου ομάδα κατεβαίνει πάντα για τη νίκη. Εχει βαθιά μέσα της την πεποίθηση ότι μπορεί με οποιονδήποτε αντίπαλο και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και αύριο».

Για τα περί απουσίας του Πιάνιτς: «Ούτε στο πρώτο ματς αγωνίστηκε. Η ομάδα της Βοσνίας είναι δυνατή με καλούς ποδοσφαιριστές και είχε φανεί και στο πρώτο ματς. Η Βοσνία είναι καλή είτε με είτε χωρίς τον Πιάνιτς».

Για το αν έχει αποφασίσει για τη σύνθεση και αν παίξει ο Πιάνιτς, αν θα αλλάξει η σύνθεση: «Η ομάδα μου έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία εδώ και 33 ματς μαζί μου. Καμία λογική να αλλάξουμε φιλοσοφία γιατί θα παίξει ο Α ή ο Β ποδοσφαιριστής».

Για το αν υπολογίζει κάποιον παίκτη περισσότερο από τη Βοσνία: «Για φόβο μιλάμε τώρα; Οποιος έχει φόβο, να πάρει έναν σκύλο. Σεβόμαστε τη Βοσνία, όμως δεν την φοβόμαστε».

Για το αν ετοιμάζει ιδιαίτερη τακτική για κάποιους παίκτες: «Όχι, δεν θα έχουμε ιδιαίτερη τακτική. Ποτέ οι ομάδες μου δεν παίζουν μαν του μαν ή μαρκάρισμα συγκεκριμένο σε παίκτες. Είμαι 25 χρόνια προπονητής και έχω συγκεκριμένη τακτική και αυτή ακολουθώ. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και το πώς θα αντιδράσει η ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και αν γίνεται και παραπάνω απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Και μίλησα για το θέμα συγκέντρωσης γιατί οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες».

Για το αν μετά από πιθανή ισοπαλία, θα είναι ευχαριστημένος: «Την απαντήσαμε αυτή την ερώτηση. Και είμαι σίγουρος ότι ο ομόλογος μου, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ θα έδινε ακριβώς την ίδια απάντηση».

Για το αν πρόκειται για ματς-τελικός: «Είναι σημαντικό ματς γιατί μία νίκη δίνει πλεονέκτημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη Σλοβακία που κρατά την τύχη στα χέρια της, αν κερδίσει όλα τα ματς. Δεν είναι ματς-τελικός, υπάρχουν άλλα πέντε ματς, όπου μ’ ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα όλα μπορούν να αλλάξουν».

Για τις δηλώσεις Μουρίνιο περί του ίδιου: «Σήμερα θέλω να μιλήσουμε για το ματς με τη Βοσνία και την Ελλάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το αν θα παίξει ο Παπαδόπουλος: «Ο Αβραάμ θα παίξει».

Για το αν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του κύματος επίθεσης που θα εξαπολύσει η Βοσνία σ’ αυτό το «κλουβί»: «Πραγματικά έχω παρακολουθήσει το ματς με τη Βοσνία. Εχουμε μελετήσει το παιχνίδι της. Ξέρουμε πολύ καλά για την ατμόσφαιρα, το δυνατό ξεκίνημα που θα κάνει η Βοσνία. Το παιχνίδι θα παιχτεί πολύ στο μυαλό και στη ψυχική δύναμη με την οποία ο καθένας θα αντιμετωπίσει την πίεση που θα ασκηθεί από την αντίπαλο. Για αυτό και μίλησα για τις λεπτομέρειες. Σε τέτοια ματς κερδίζει αυτή που είναι πιο συγκεντρωμένη και με τα λιγότερα λάθη».

Για το αν η προσωπικότητα των παικτών μας θα παίξει ρόλο στην τελική έκβαση του ματς: «Πράγματι η Βοσνία έχει εξελιχθεί. Εχει καταφέρει δυο φορές να φθάσει κοντά σε μεγάλες διοργανώσεις. Εχει εξελιχθεί ως ομάδα. Με ποδοσφαιριστές που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματος. Πιστεύω 100% στους δικούς μου παίκτες. Ξέρω πολύ καλά τους παίκτες μου, ξέρω ότι θα δώσουν τα πάντα με καρδιά και θα παίξουν με μυαλό».

Για το αν θα παίξει στο ίδιο στυλ με Σερβία και Κροατία, όπου η Ελλάδα έμεινε όρθια ελέω της Βοσνίας που έχει το γιουγκοσλαβικό DNA: «Πράγματι, πιστεύω και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα με ομάδες από την τέως Γιουγκοσλαβία. Τώρα όσον αφορά στην αγωνιστική της ταυτότητα, είναι η ίδια. Σίγουρα στο ματς της Αθήνας, προσάρμοσαν το παιχνίδι τους στο δικό μας. Επαιξαν 4-3-3 στην Αθήνα και όχι 4-4-2. Με αυτό το σύστημα θα παίξουν και αύριο».

To Top