Οργή των Ιρλανδών για τις αποδοκιμασίες των Ούγγρων στο γονάτισμα πριν τη σέντρα

Οι αποδοκιμασίες των Ούγγρων φιλάθλων τη στιγμή που οι παίκτες της εθνικής Ιρλανδίας γονάτισαν για να στηρίξουν το κίνημα Black Lives Matter είχαν ως συνέπεια να υπάρχει κατακραυγή από την πλευρά του τεχνικού των πράσινων, Στίβεν Κένι.

Άσχημες εικόνες εκτυλίχθησαν το βράδυ της Τρίτης (8/6) στο κατάμεστο Szusza Ferenc Stadion της Βουδαπέστης πριν από τη σέντρα στο διεθνές φιλικό της Ουγγαρίας με την Ιρλανδία.

Και αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές της Ιρλανδίας γονάτισαν για να υποστηρίξουν το κίνημα Black Lives Matter, για να δείξουν τη σημασία της ισότητας και της δικαιοσύνης, ωστόσο οι οπαδοί της Ουγγαρίας τούς αποδοκίμασαν έντονα την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της χώρας τους στέκονταν όρθιοι και έδειχναν το “respect” στα μανίκια των εμφανίσεών τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο και αναπόφευκτο, η συγκεκριμένη unfair κίνηση έφερε έντονες αντιδράσεις που εξωτερικεύτηκαν μέσω τοποθέτησης του προπονητή της Ιρλανδίας, Στίβεν Κένι, στο φινάλε της αναμέτρησης:

“Νομίζω πως ήταν σωστή η απόφαση που πήραμε. Πλησίασα τον εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας μας και τον ενημέρωσα πως ήταν μία κίνηση που θέλαμε να κάνουμε, να γονατίσουμε, και νομίζω πως ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Είναι ακατανόητες οι αποδοκιμασίες και είναι κάτι που βλάπτει την Ουγγαρία, με ματς της τελικής φάσης του Euro 2020 να διεξάγονται στη χώρα. Είναι απογοητευτικό και η εικόνα αυτή δεν είναι καθόλου ωραία για την Ουγγαρία”.

Από την πλευρά του ο φορ της Νόριτς, Ίντα, πρόσθεσε: “Είναι απογοητευτικό να βλέπεις να βλέπεις ένα ολόκληρο στάδιο να σφυρίζει αποδοκιμαστικά.

Η κίνησή μας ήταν για καλό σκοπό, ήταν μία προσπάθεια για να σταματήσει ο ρατσισμός, να φύγει από την κοινωνία. Απογοητευτήκαμε πολύ από την αντίδραση του κόσμου”.

To Top