ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οργιάζει το παρασκήνιο για… πραξικόπημα, ο Άρης σε θέση μάχης!

Μάρτυρες ενός οργίου παρασκηνίου είναι από χθες το πρωί οι άνθρωποι του Αρη, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν όσα πληροφορούνταν από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ! 

Μπορεί τα ξημερώματα της Παρασκευής να έγινε γνωστό πως στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΠΟ τα περισσότερα μέλη τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος ΚΑΠ και της τήρησης της νομιμότητας, όμως το πρωί της ίδιας ημέρας, έγινε γνωστό πως τα μέλη του συμβουλίου ψήφισαν  διάταξη, που τροποποιούσε τον ΚΑΠ και κατ’ επέκταση, επιχειρώντας να “κρατήσει” τον Αρη στη Γ’ Εθνική.

 Η δήλωση του προέδρου της ΕΠΣ Χανίων Γιώργου Βούρβαχη ήρθε να ρίξει κι άλλο… λάδι στη φωτιά, δυναμίζοντας την προσπάθεια του Άρη, σχετικά με τις ελπίδες να κερδίσει την άνοδο μέσω μπαράζ.

 Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε τεράστια ερωτηματικά,  με τον Άρη να βρίσκεται πλέον σε θέση μάχης παρακολουθώντας να εξελίσσεται ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, στα όρια του πραξικοπήματος, που δεν μπορούσε να βασιστεί πραγματικά πουθενά.

Κι αυτό διότι ως γνωστόν ο Αρης όχι μόνο έχει στο «πλευρό» του τον ΚΑΠ, αλλά και την ισχύουσα προκήρυξη πρωταθλήματος, που βάσει του αθλητικού νόμου και του ίδιου του κανονισμού της ΕΠΟ δεν δύναται να διαφοροποιηθεί για την αγωνιστική περίοδο 2015-΄16, παρά μόνο για τη μεθεπόμενη, 2016-’17.

 Επομένως, είναι δεδομένο πως όποια απόφαση τροποποίησης του ΚΑΠ κι αν πήρε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ χωρίς την παραμικρή ενημέρωση στο σώμα της Γ.Σ. (σ.σ. έχει, πάντως, από πέρυσι αυτή τη δυνατότητα) θα έχει ισχύ από τη μεθεπόμενη χρονιά, βάσει του άρθρου 131, παράγραφος 3 του 27/25 και του άρθρου 7, παρ. 6 του ΚΑΠ.

Μέσα σε όλα αυτά ο πρόεδρος τη ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης ξεκαθάρισε με δήλωσή του ότι: «Ο ΚΑΠ δεν έχει τροποποιηθεί για φέτος, 20 ομάδες θα παίξουν στη Football League και τα κενά που προκύψουν θα αναπληρωθούν από τη Γ’ Εθνική».

To Top