Οργισμένοι οι ιδιοκτήτες της εστίασης παραδίδουν τα κλειδιά στον Άδωνι (video)

Φωτιές άναψε δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για την εστίαση. Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πρόθυμος να πάρει εκείνος, όπως είπε, τα κλειδιά των επιχειρήσεων που προγραμματίζουν να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες τους στο Μαξίμου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκάλεσε τις αντιδράσεις επιχειρηματιών εστίασης, με την απάντησή του στην πρόθεσή τους να μαζέψουν και να παραδώσουν στον πρωθυπουργό, συμβολικά, τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους.

«Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ» είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν ζουν απλά στον κόσμο τους, χωρίς επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Είναι και εκνευριστικά αλαζονικοί» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Γεωργιάδης αναγκάστηκε να επανέλθει και να δώσει διευκρινίσεις για την επίμαχη δήλωση.

«Φυσικά η δήλωση αυτή είναι ειρωνική σε μία υπερβολή του ότι δήθεν αυτή η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τις επιχειρήσεις της εστιάσεως ή και για οποιαδήποτε άλλη. Όποιος έχει να μας καταθέσει και σε μένα προσωπικά καμία καλή ιδέα για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις έτι περαιτέρω ευπρόσδεκτος. Έχουμε αποδείξει ότι και τα γραφεία και τα αυτιά μας είναι ανοικτά και αν κάνουμε κάπου λάθος, εδώ είμαστε να το διορθώσουμε» σημείωσε ο υπουργός.

Στην έρημη, λόγω βροχής αλλά και… ραντεβού, Ερμού, οι έμποροι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν και με το click inside να έχουν μια καλή εκπτωτική περίοδο.

Η γνωστη αλυσίδα ZARA δεν άνοιξε τα καταστήματα της καθώς το ραντεβού δεν εξυπηρετεί τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτισσες διαλέγουν, δοκιμάζουν και αγοράζουν τα προϊόντα.

Το καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας θα λειτουργούν πλέον μόνο με τη μέθοδο click away. Οι συνοικιακές επιχειρήσεις, από την άλλη πλευρά, προσπαθούν με δυσκολία να… βγάλουν το χειμώνα.

Την ίδια ώρα, ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών ζητά να επεκταθούν οι αγορές με ραντεβού και σε καταστήματα κοσμημάτων, υφασμάτων και κουρτινών επίπλων αλλά και σε ανθοπωλεία.

To Top