Οριστικά εκτός της ρύθμισης των χρεών οι ΠΑΕ! Στα κρύα του λουτρού (και) o Σαββίδης

Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η ελπίδα αρκετών ΠΑΕ ότι θα μπουν στη ρύθμιση των χρεών για τις 100 δόσεις.

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ο συμπολίτης είναι “οριστικά, πλέον, εκτός της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς όπως έγινε ξεκάθαρο το όριο του 1.000.000 ευρώ αφορά κάθε εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο”. ‘

Όλοι γνωρίζουν ότι τα χρέη της συγκεκριμένης ομάδας είναι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και με νομικές αλχημείες έμεναν “παγωμένα”! Αυτή τη στιγμή θέμα ρύθμισης.

Με άλλα λόγια όσες ΠΑΕ ήλπιζαν ότι θα βρουν σωσίβιο στις 100 δόσεις μένουν στα κρύα του λουτρού. Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα και στην περίπτωση του Άρη, είχε ειπωθεί αρκετές φορές ότι θα έρθει ρύθμιση που θα δώσει ανάσα για τα περίπου 30.000.000 ευρώ των χρεών της ΠΑΕ, όμως στην πράξη λίγους μήνες μετά αποδείχθηκαν αβάσιμα όλα.

Όπως σημειώνoυν στο σύνολο τους τα σάιτ στο ρεπορτάζ της ομάδας του συμπολίτη: “Στην Τούμπα ήλπιζαν ότι τα χρέη που θα μπουν στη ρύθμιση αυτή θα ήταν κατά περίπτωση, αλλά αυτό δεν έγινε και όπως ξεκαθαρίστηκε δεν μπορεί μια ανώνυμη εταιρία να εντάξει χωριστά κάθε οφειλή, αλλά ότι οι οφειλές της αντιμετωπίζονται συνολικά ως ΑΦΜ”.

Το ερώτημα που τίθεται εάν θα ισχύσει στην πράξη παλαιότερη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη σύμφωνα με την οποία θα αποχωρήσει εάν δεν γίνει ρύθμιση των χρεών…

To Top