ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οριστικά στην 12αδα της Εθνικής Εφήβων ο Χρηστίδης!

Ο Βασίλης Χρηστίδης θα είναι στην 12αδα της Εθνικής Εφήβων που θα ταξιδέψει στην Σαμψούντα για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων που θα γίνει από 16 έως 22 Δεκεμβρίου.

Μία μέρα πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Σαμσούντα, ο Γιώργος Βλασόπουλος ενημέρωσε για τους δώδεκα (12) παίκτες που θα έχει μαζί του στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να κόψει τους Διογένη Γοργόνη, Δημήτρη Καραμανώλη και Χάρη Λιούνη, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων τις τελευταίες ημέρες: “Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τα τρία παιδιά για την ιδιαίτερα σημαντική τους βοήθεια όλο αυτό το διάστημα. Ήταν άψογοι και είμαι σίγουρος πως θα τους δούμε και στο μέλλον με το εθνόσημο“.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προπονηθεί σήμερα για τελευταία φορά στην Ελλάδα και μία μέρα αργότερα θα αναχωρήσει για την Τουρκία, με προορισμό τη Σαμσούντα. Όπως πάντως ανέφερε σε ενημέρωσή της η ΕΟΚ, ο Βασίλης Χρηστίδης και ο Γιώργος Προεστός θα ενσωματωθούν στην αποστολή την Πέμπτη (15/12).

screen-shot-2016-12-13-at-16-04-13

Προπονητής: Γιώργος Βλασόπουλος

Βοηθός προπονητή: Γιώργος Δήμος

Τεχνικός σύμβουλος: Γιώργος Προεστός

Αρχηγός αποστολής: Κώστας Παρίσης

Φυσικοθεραπευτής: Τάσος Παπαγιαννίδης

ΕΟΚ: “Έχουμε τις εγγυήσεις της διεθνούς ομοσπονδίας”

Εξάλλου, η ΕΟΚ εξέδωσε αναφορικά με τις εγγυήσεις που έλαβε από τη FIBA EUROPE για την κατάσταση στη Σαμσούντα και την ασφάλεια των αποστολών των ομάδων, που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για τη διοργάνωση:

Η διοίκηση της ΕΟΚ μετά και το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς λόγω της προγραμματισμένης συμμετοχής της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 της Σαμσούντας (16-22/12).

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, απέστειλε προσωπικές επιστολές στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, στην πρεσβεία στην Άγκυρα και στο Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπως φυσικά και στη FIBA, ζητώντας λεπτομερή έκθεση της κατάστασης και εγγυήσεις για την ασφαλή παρουσία των ομάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στην πόλη της Τουρκίας, όπως και για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η διεθνής ομοσπονδία απάντησε επισήμως παραθέτοντας τις εγγυήσεις από τους υπεύθυνους ασφαλείας της διοργάνωσης και από την διοργανώτρια ομοσπονδία της Τουρκίας, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας. Πέραν αυτών, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Τουρκία, διαβεβαίωσαν ότι είναι σε διαρκή εγρήγορση και μελετούν κάθε λεπτομέρεια για την ασφαλή και απρόσκοπτη παρουσία της Εθνικής ομάδας στην Σαμσούντα. Πέραν όλων των παραπάνω διαβεβαιώσεων, η επαγρύπνηση είναι αδιάκοπη, όπως και η παρακολούθηση όλων των εξελίξεων που σχετίζονται με την υπόθεση“.

 

To Top