Οριστικά στο κενό οι προκλήσεις ΑΕΚ, αλλά και… Σηφάκη! Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Σούπερ λίγκας

Οριστικά στο… κενό έπεσαν οι αθλιότητες από την Αθήνα και η προπαγάνδα που στήθηκε με στόχο τον Άρη. Τα όποια σενάρια “ήθελαν” τον Άρη να αντιμετωπίζει πρόβλημα, εξαιτίας των μεθοδεύσεων που ξεκίνησε η ΑΕΚ, μετά την αποτυχία της να μείνει στη Σούπερ λίγκα, αποτελούν πλέον φαιδρή ανάμνηση ενός κακόγουστου αστείου.

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της λίγκας και με δεδομένη την απόφαση της ΑΕΚ να τραπεί σε άτακτη υποχώρηση και να αποσύρει την καταγγελία κατά του Αρη, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, όπως και τελικά συνέβη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και η ΑΕΚ “ψήφισε” κι αυτή υπέρ της επικύρωσης, αφού δεν προέβαλλε κάποια ένσταση! Έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα η επικύρωση της βαθμολογίας γεγονός που αποτελεί επιτυχία για την ΠΑΕ Αρης, καθώς κερδίζει υπέρ πολύτιμο χρόνο (μέχρι τον Αύγουστο) για να ρυθμίσει τις υποθέσεις με τους παίκτες. H βαθμολογία που καταγράφει την παραμονή του Άρη καθαρά και δίκαια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και της Κέρκυρας.

Παράλληλα, πέφτει στο κενό και η όποια προκλητική στάση κράτησε σε βάρος της ΠΑΕ Άρης και ο Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος ζητούσε την αφαίρεση βαθμών και τον μηδενισμό από τους κίτρινους (με αποκορύφωμα τη στάση που κράτησε στο δικαστήριο για την υπαγωγή στο άρθρο 99). Με βάση την επικύρωση της βαθμολογίας, δεν μπορεί να γίνει… αναδρομικά, πια καμία αφαίρεση βαθμών, το πρωτάθλημα “έκλεισε”.

Σίγουρα, ο Άρης έχει μπροστά του δύσκολο έργο και δύσκολη αποστολή, αφού καλείται να βρει λύσεις μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Λίγκας:

“Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κριθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ (όπου ούτως ή άλλως έχει υποβληθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ εκ παραλλήλου με την υποβολή της στο ΔΣ της Super League).

2/ Επικυρώθηκε ομόφωνα στο σύνολό του ο βαθμολογικός πίνακας Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 (κανονικής περιόδου).

3/ Ορίστηκε ομόφωνα το σύνολο των αγώνων Play Off και εγκρίθηκε το πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων.

4/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή δύο εκπροσώπων της Super League (ενός νομικού και ενός ορκωτού λογιστή) στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Οι τίτλοι του τέλους από την ΑΕΚ

Παράλληλα, όπως καταγράφηκαν οι τίτλοι του τέλους και από την ΑΕΚ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει πριν από λίγο το aek365.com:

Προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για την απόσυρση της καταγγελίας που έχει καταθέσει η ΑΕΚ στην ΕΠΟ σε βάρος της ΠΑΕ Άρης. Έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας (η οποία παρέπεμψε ξανά -όπως αναμενόταν- το θέμα στην ομοσπονδία) ο Ανδρέας Δημητρέλος έδωσε ήδη εντολή να ετοιμαστεί και να σταλεί στα γραφεία της ΕΠΟ το έγγραφο με το οποίο η ΑΕΚ θα ενημερώνει ότι δεν επιθυμεί να υποστηρίξει πλέον αυτή τη διαδικασία. Η συγκεκριμένη κίνηση του προέδρου της ΠΑΕ, αναμένεται να επικυρωθεί αύριο και από την γενική συνέλευση της ΠΑΕ. Άλλωστε, οι μέτοχοι της ομάδας έχουν δηλώσει ανοιχτά πλέον ότι τάσσονται υπέρ της λύσης της εκκαθάρισης και της αναγέννησης της ΑΕΚ μέσω του σχεδίου που έχει καταρτίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημητρέλος ενημέρωσε τον Τίγρη τόσο για όσα συνέβησαν στη Σούπερ Λίγκα, όσο και για τις κινήσεις που θα γίνουν προς την ΕΠΟ.

To Top