Οριστικά τέλος από την εθνική Γαλλίας ο Τομά Ερτέλ

Το φετινό Ευρωμπάσκετ ήταν το κύκνειο άσμα του Τομά Ερτέλ με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, εξαιτίας της απόφασής του να αγωνιστεί στη Ρωσία. 

Ο 33χρονος γκαρντ δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα των «τρικολόρ» μετά την απόφασή του να μην τηρήσει το μνημόνιο που υπέγραψε το καλοκαίρι μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς, σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η υπογραφή συμβολαίου με ρωσική ομάδα. Μετά το τέλος της διοργάνωσης, ο Ερτέλ μετακόμισε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. 

Την αποπομπή του διεθνούς γκαρντ από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην “Equipe” και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Γαλλίας, Ζαν-Πιερ Σιουτά. Παράλληλα, ο «ισχυρός άνδρας» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ακόμη διαθέσιμοι στους “τρικολόρ” οι Λιβιό Ζαν-Σαρλ και Λουί Λαμπιρί, οι οποίοι αγωνίζονται σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ούνιξ Καζάν αντίστοιχα, καθώς αμφότεροι δεν είχαν κληθεί να υπογράψουν το συγκεκριμένο έγγραφο. 

“Ο Ερτέλ τελείωσε από την εθνική ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Σιουτά και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τους Ζαν-Σαρλ και Λαμπιρί που παίζουν στη Ρωσία, καθώς δεν είχαν υπογράψει το έγγραφο. Αλλά, ο Ερτέλ γνώριζε την κατάσταση και δεν τήρησε την υποχρέωσή του. Για μένα δεν θα παίξει ξανά στην εθνική ομάδα”.

To Top