ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οριστική αναβολή στην έναρξη της Super League, σενάριο για σέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η έναρξη της Super League αναβλήθηκε. Ποια τα δεδομένα, τι θα γίνει στη συνέχεια, ορατό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί η πρεμιέρα στις 11 Σεπτεμβρίου!

Ήταν αναμενόμενο και πλέον μπορούμε να μιλάμε για κάτι το οριστικό: Η έναρξη της Super League, που ήταν προγραμμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο (21 -22/8) αναβλήθηκε, αφού έλειπαν από την Γενική Συνέλευση οι Ολυμπιακός Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ, δηλαδή οι πέντε ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη και δεν είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης.

Δεν υπήρξε λοιπόν απαρτία και πλέον περιμένουμε το Δ.Σ, που θα ξεκινήσει στις 12:30, ώστε να αναλυθεί η κατάσταση και να τεθεί στο τραπέζι η πιθανότητα διεξαγωγής της πρεμιέρας υπό άιρεση. Σε πρώτη φάση όμως, η προκήρυξη δεν εγκρίνεται και τα γήπεδα θα μείνουν κλειστά στις 21 και 22/8, ημερομηνίες που, με βάση το αρχικό πρόγραμμα, θα «συνόδευαν» την πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος.

Άμεσα θα έχουμε νέες εξελίξεις στο ζήτημα, όμως είναι δεδομένο πως υπάρχει χάσμα ανάμεσα στους συλλόγους. Την Πέμπτη (19/8) έχει οριστεί επαναληπτική Γ.Σ, όμως και εκεί τα… κουκιά είναι μετρημένα. Αν η προκήρυξη εγκριθεί έστω και με απλή πλειοψήφια, δεν γίνεται να ακουστεί το πρώτο σφύριγμα της σεζόν το Σάββατο (21/8), αφού ο ΚΑΠ προβλέπει ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα τουλάχιστον 96 ώρες νωρίτερα από την έναρξη των αγώνων. Άρα, η σέντρα της Super League είναι στον «αέρα» και κανένας δεν ξέρει αν θα εξομαλυνθεί η κατάσταση άμεσα, ώστε να οριστεί η πρεμιέρα για το επόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/8).

Εδώ πρέπει να σημειωθεί το εξής: Σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε την πρώτη αγωνιστική στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, αφού λίγο νωρίτερα μεσολαβεί η διακοπή λόγω των αναμετρήσεων των Εθνικών ομάδων. Με λίγα λόγια: Όλα όσα συμβαίνουν θυμίζουν… μπάχαλο και μένει να φανεί αν η κατάσταση μπορεί να αλλάξει άμεσα.

To Top