Οριστικό: Μετακομίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης η Μπαρτσελόνα!

Το έργο ”Espai Barca”, που αφορά στην ανακαίνιση του «Καμπ Νου», βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η Μπαρτσελόνα οριστικά πια θα μετακομίσει τη σεζόν 2023-24 στο ”Estadi Olimpic Lluis Companys”.
Ξεσπιτώνεται, αλλά για… καλό η Μπαρτσελόνα τη μεθεπόμενη σεζόν!
Το έργο ”Espai Barca”, που αφορά στην ανακαίνιση του «Καμπ Νου», βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και οι «μπλαουγκράνα» οριστικά πια θα μετακομίσουν για τη σεζόν 2023-24 στο ”Estadi Olimpic Lluis Companys”, δηλαδή το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον σύλλογο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης, σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης, για το πώς θα «τρέξει» το έργο.
«Η Μπαρτσελόνα θα παίξει στο Estadi Olimpic Lluis Companys τη σεζόν 2023-2024 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Espai Barca», δήλωσε ο Ζοάν Λαπόρτα στη συνέντευξη Τύπου. Ο σύλλογος, να σημειωθεί, σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες την ερχόμενη σεζόν, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει την πρώτη ομάδα από το να παίζει κανονικά εκεί τους εντός έδρας αγώνες της.
Ωστόσο, για τη μεθεπόμενη σεζόν, η Μπάρτσα θα πρέπει να μετακομίσει στο ”Estadi Olimpic”, για να συνεχιστούν οι εργασίες. «Η Μπαρτσελόνα έχει δεσμευτεί να προσαρμόσει τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και να εκσυγχρονίσει τις βοηθητικές υπηρεσίες και όλους τους χώρους», είπε ο Λαπόρτα σχετικά με τις τροποποιήσεις, που θα γίνουν στο ”Estadi Olimpic”, ώστε να μπορέσουν οι Καταλανοί να παίξουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους εκεί.

Ποιο είναι το Estadi Olimpic Lluis Companys
Το Ολυμπιακό Στάδιο Βαρκελώνης (Estadi Olimpic Lluis Companys), γνωστό και με το παλιό του όνομα Μοντζουίκ (Estadi Olimpic de Montjuic) είναι ένα γήπεδο με χωρητικότητα 55.926 θεατές και βρίσκεται στον λόφο Μοντζουίκ της Βαρκελώνης.
Κατασκευάστηκε το 1929, σε σχέδιο του Καταλανού αρχιτέκτονα Pere Domenech i Roura για τις ανάγκες της εμπορικής έκθεσης της Βαρκελώνης. Τη δεκαετία του ’60 χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα, λόγω της κακής του κατάστασης. Το 1975 χρησιμοποιήθηκε για αγώνες F1. Το 1989 ανακατασκευάστηκε, έτσι ώστε να γίνει κατάλληλο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Εκεί έγινε και η τελετή λήξης των αγώνων. Το 2001 μετονομάστηκε σε Estadi Olimpic Lluis Companys προς τιμήν του προέδρου της Καταλονίας Λιουίς Κονπάνς, που εκτελέστηκε από το καθεστώς του Φράνκο το 1940 στο Μοντζουίκ.

To Top