Οριστικό: Σε λειτουργία από αύριο τα διόδια Θεσσαλονίκης στο ύψος του Ωραιοκάστρου

Ανοίγουν από αύριο τα διόδια Θεσσαλονίκης στο ύψος του Ωραιοκάστρου «κανονικά και με τον νόμο». Η λειτουργία τους περιγράφεται αναλυτικά σε ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες, ημέρα που αρχικά ήταν προγραμματισμένη η έναρξη του νέου σταθμού διοδίων.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Πλέον για τη διέλευση από τα διόδια τα ΙΧ θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 0,50 ευρώ, ενώ τα δίκυκλα θα καταβάλουν 0,30 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Voria.gr τα φορτηγά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ. θα πληρώνουν 1 ευρώ, ενώ στο 1,5 ευρώ ορίζεται το αντίτιμο διέλευσης για τα φορτηγά με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΦΕΚ αναφέρεται και στον καθορισμό των τελών διοδίων που θα καταβάλλουν τα ΙΧ στους σταθμούς Πολυμύλου, Μαλγάρων, Ασπροβάλτας, Ανάληψης της Εγνατίας Οδού και Στρυμονικού και Προμαχώνα του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά-Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα».

Όσον αφορά τα διόδια των Μαλγάρων το τέλος διοδίων θα παραμείνει το ίδιο, ενώ στον σταθμό διοδίων στην Ασπροβάλτα που αναμένεται να λειτουργήσει μετά τις 4 Δεκεμβρίου, τα ΙΧ θα καταβάλουν 0,90 ευρώ, τα δίκυκλα 0,60 ευρώ και τα φορτηγά ανάλογα με τον αριθμό αξόνων 2,30 και 3,20 ευρώ.

 

To Top