ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οριόλ: “Μαγική βραδιά στη Μαδρίτη, ο κόσμος του Άρη είναι φοβερός…”

Μπορεί να φόρεσε τη φανέλα του Άρη, μόλις για μία σεζόν (2010/11), ωστόσο, ο Οριόλ Λονθάνο συνέδεσε το όνομά του, έχοντας ενεργή συμμετοχή, στην ιστορικότερη ευρωπαϊκή βραδιά του Άρη μακριά από την Ελλάδα, το «διπλό» στη Μαδρίτη, σαν σήμερα, πριν από ακριβώς επτά χρόνια.

Ο παλαίμαχος πλέον Ισπανός ποδοσφαιριστής, βασικός σε όλο το 90λεπτο εκείνου του αγώνα, μίλησε από την Ισπανία στην «Αrena Press”, ενθυμούμενος: «Δεν γίνεται να ξεχάσει κανείς εκείνο το βράδυ. Πραγματικά μία μαγική βραδιά. Ίσως από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου, μαζί με μία νίκη που είχα με την Ρασίγνκ στο Μπερναμπέου κόντρα στην Ρεάλ. Είμαι ευτυχής που έχω κερδίσει και στις δύο έδρες της Μαδρίτης».

Τι σου μένει ανεξίτηλο μέχρι και σήμερα, από εκείνη την επιτυχία;

«Ήταν ένα εξαιρετικό δύσκολο ματς, αλλά ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι. Ξέραμε τι μας περίμενε και είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Ίσως βοήθησε και το γεγονός πως την Ατλέτικο, την είχαμε κερδίσει ξανά. Δεν την νιώθαμε ως απόλυτο φόβητρο. Το είχαμε κάνει μία φορά, γιατί όχι και δεύτερη, λέγαμε τότε. Το πάθος που βγάλαμε στον αγώνα, δεν μπορώ να το ξεχάσω».

Η παρουσία του κόσμου είχε δώσει την απαιτούμενη ώθηση…

«Ήταν πραγματικά απίστευτοι. Σε εκείνο το ματς, το κάτι παραπάνω. Αν έχω κάτι να θυμάμαι από τον Άρη, γιατί τις άσχημες στιγμές με τα λεφτά που έχασα θέλω να τις ξεχάσω, είναι ο φοβερός κόσμος του. Όχι μόνο στη Μαδρίτη, αλλά και στο Μάντσεστερ, σε κάθε ευρωπαϊκό ματς, όπως και στο πρωτάθλημα».

Τι μερίδιο επιτυχίας θα έδινες στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ για εκείνη τη ιστορική νίκη;

«Το μεγαλύτερο. Είναι ένας ιδιοφυής προπονητής, που τότε ήξερε πώς να μας ετοιμάσει για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Πραγματικά εξαιρετικός».

Παρακολουθείς καθόλου τον Άρη των τελευταίων χρόνων;

«Φυσικά. Όχι τόσο τα ματς, όσα τα αποτελέσματα. Ξέρω ότι λείπει τέσσερα χρόνια από την πρώτη κατηγορία και είναι κρίμα. Φέτος, όμως, είδα πως έχει ξεκινήσει μόνο με νίκες. Από την εμπειρία μου φαίνεται πως έχει την ομάδα για να πετύχει. Πρέπει να γυρίσει στην πρώτη κατηγορία και να παίξει άμεσα στην Ευρώπη. Ο κόσμος της ομάδας το αξίζει».

To Top