«Οσμή» εκλογών… αλλά η ημερομηνία δεν έχει κλείσει ακόμα (video)

Το παρασκήνιο, οι εισηγήσεις στον Μητσοτάκη και οι ερμηνείες από τις δημοσκοπήσεις των κομματικών επιτελείων για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

«Μυρίζει εκλογές». Αυτό είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καλλιθέα και σήμανε για άλλη μια φορά συναγερμός. Τα «καμπανάκια» ηχούν συνεχώς προς τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που καλούνται να είναι σε ετοιμότητα.

Ακόμα και την ομογένεια να εγγραφεί στους καταλόγους για να προσέλθει στα εκλογικά παραβάν κάλεσε ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο επιμένοντας πως θα εξαντλήσει τη συνταγματική του θητεία.

Τα μηνύματα, βέβαια φθάνουν και προς το σύνολο της αντιπολίτευσης που πλέον πιστεύει πως από τη στιγμή που θα μπει ο νέος χρόνος όλα είναι πιθανά. Το 2023 θεωρείται πολύ πιθανό να ξεκινήσει ένας νέος γύρος εισηγήσεων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις. Ο προϋπολογισμός θα έχει ψηφιστεί και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης θα έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Είναι αρκετά τα στελέχη που βλέπουν θετικά και τον Μάρτιο, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ενδεχομένως η περίοδος των διακοπών των Χριστουγέννων να είναι καταλυτική ώστε ο πρωθυπουργός να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

 

To Top