Οστρόφσκι για Γκάλη: “Θα χαρώ να τον δω, όχι να τον αντιμετωπίσω!”

Ο Στεφάν Οστρόφσκι θα είναι παρών στις 7 Μαϊου, θέλει πολύ να δει τον Νίκο Γκάλη από κοντά και να θυμηθούν τα παλιά με τις αναμετρήσεις του Άρη με τη Λιμόζ, αλλά σε καμία περίπρωση δεν θέλει να τον… αντιμετωπίσει στο παρκέ!

Ένας εκ των θρύλων του γαλλικού μπάσκετ μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ Άρης για τον Γκάλη και την παρουσία του στην εκδήλωση προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα αθλητή.

Η συνέντευξη:

“Ο Οστρόφσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο www.arisbc.gr, γύρισε τη μηχανή του χρόνου πολλά έτη πίσω και θυμήθηκε τις μονομαχίες με τον Νίκο Γκάλη.

«Θα χαρώ πολύ να τον δω, όχι όμως και να τον αντιμετωπίσω ξανά!».

 Πώς αισθάνεστε που θα επιστρέψετε στη Θεσσαλονίκη, στο Αλεξάνδρειο και φυσικά που θα συναντήσετε τον Νίκο Γκάλη;

«Επισκέφθηκα πολλές φορές την Ελλάδα για αγωνιστικούς λόγους, καθώς αντιμετώπισα ελληνικές ομάδες, αλλά και για τουριστικούς. Αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες και ήταν αρκετές οι φορές που την επέλεξα για τις διακοπές μου. Νιώθω ενθουσιασμένος επειδή θα επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γιατί θα συναντήσω τον Νίκο Γκάλη».

Τι θυμάστε από τις επισκέψεις σας στην Ελλάδα;

«Έχω τόσες αναμνήσεις. Οι αγώνες με τη Λιμόζ ή την Εθνική ομάδα απέναντι στον Άρη, στον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ελλάδας ήταν πάντα ανταγωνιστικοί, υψηλού επιπέδου και ξεχωριστοί. Λατρεύω τους Έλληνες οπαδούς, γιατί υποστηρίζουν με ιδιαίτερη θέρμη και ένταση τις αγαπημένες ομάδες τους. Θυμάμαι την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική Ελλάδας το 1987. Ήταν πραγματικά απίστευτη η θέρμη και το πάθος του κόσμου».

Ίσως θα θέλατε να βρεθείτε και τώρα αντίπαλος με τον Νίκο Γκάλη.

«Σας παρακαλώ. Όχι άλλο! Ο Νίκος μάς προκαλούσε τόσα πολλά προβλήματα, κάθε φορά που τον αντιμετωπίζαμε. Σκόραρε τόσους πολλούς πόντους. Αρκετά. Αλλά θα χαρώ πάρα πολύ να τον δω και να συζητήσουμε».

Αντιμετωπίσατε τον Νίκο Γκάλη σε πολλά παιχνίδια, ποιο ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του. Μπορείτε να μας τον σκιαγραφήσετε;

«Ήταν απίστευτος αθλητής. Μπορούσε να σκοράρει απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο της οποιαδήποτε ομάδας. Είχε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση στο σουτ του. Μπορούσε να σκοράρει απέναντι σε γκαρντ, αλλά κι έχοντας μπροστά του έναν σκληρό ψηλό. Ακόμη και οι ψηλοί παίκτες που είχαν μεγάλα χέρια, δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν, γιατί ο Νικ πηδούσε πολύ ψηλά. Οφείλω να πω όμως ότι, είχε εξαιρετικούς και έξυπνους συμπαίκτες οι οποίοι ήξεραν πού θα τον έβρισκαν, αλλά κι έπαιζαν για τον Νίκο».

 

To Top