Ουάσινγκτον: “Το ντέρμπι θυμίζει… Λέικερς-Σέλτικς! Καλύτερα στον Άρη, παρά στον ΠΑΟΚ…”

Ο Ντάριους Ουάσινγκτον σχολίασε τις «μάχες» του Άρη με τον ΠΑΟΚ στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Bίωσε ενεργά το σκηνικό, εντός και εκτός, παρκέ και από τις δύο πλευρές. Τόσο σε ασπρόμαυρο, όσο και σε κιτρινόμαυρο φόντο. Κατάφερε, μάλιστα, να είναι σε κάθε περίπτωση, με το τέλος της μάχης, με το στρατόπεδο των νικητών. «Προφανώς, επειδή είχαν εμένα στη σύνθεσή τους», όπως σχολίασε ο ίδιος αστειευόμενος στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Στον ΠΑΟΚ δεν έμεινα πολύ καιρό. Ηταν εύκολο για μένα να παίζω για τον Αρη, έμεινα περισσότερο στις τάξεις του, έπαιξα μαζί του Ευρωλίγκα. Η εμπειρία αγωνιζόμενος με τον Αρη ήταν καλύτερη, είχε πολλούς Αμερικανούς, αλλά και πολλούς έμπειρους Ελληνες παίκτες τότε η ομάδα. Ηταν η δεύτερη χρονιά μου, επίσης, στην Ευρώπη, με τον ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη. Ημουν ακόμη νέος, δεν ήξερα πολλά για το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ», ανέφερε αρχικά.

«Θύμιζε Λέικερς με Σέλτικς»

Γυρνώντας το χρόνο πίσω ο Ντάριους Ουάσινγκτον θυμήθηκε την ένταση που επικρατούσε, σε όλα τα επίπεδα, πριν από τα ντέρμπι των δύο. «Υποθέτω πως γίνεται και τώρα ό,τι συνέβαινε παλιά. Το συζητούσαν, τότε, όλη την εβδομάδα το παιχνίδι, όλοι το περίμεναν με ενθουσιασμό. Μου θύμιζε τις μάχες ανάμεσα στους Λος Αντζελες Λέικερς με τους Μπόστον Σέλτικς, τις κόντρες του Μάτζικ Τζόνσον με τον Λάρι Μπερντ. Στο γήπεδο, ακόμη, η ατμόσφαιρα ήταν τρελή! Είτε έπαιζες για τον Αρη, είτε για τον ΠΑΟΚ, η ανυπομονησία για το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η ίδια. Το στοιχείο των οπαδών, επιπλέον, και για τις δύο ομάδες, είναι που κάνει πολύ ιδιαίτερο το ντέρμπι. Εχεις να παίξεις τόσα παιχνίδια και είναι αυτό που θέλουν να κερδίσεις περισσότερο. Νομίζω πως το σημειώνουν στο ημερολόγιο και το καρτερούν. Υπάρχει μεγάλη ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες, η πόλη τρελαίνεται με αυτό το ματς, όλοι κινούνται στους ρυθμούς του…».

To Top