ΟΥΕΦΑ σε ΕΠΟ: “Στην ερασιτεχνική κατηγορία και όχι στη Γ΄εθνική, όσες πέφτουν λόγω χρεών”!

Μια άλλη διάσταση είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα σενάρια για τον εκούσιο υποβιβασμό ομάδων στην Γ΄εθνική και την προοπτική να υπάρχει “παράθυρο” για την άνοδο περισσότερων ομάδων στη Football League, εκτός εκείνης που θα τερματίσει στην 1η θέση.

Όπως είναι γνωστό, η αποχώρηση της Νίκης Βόλου αρχικά και του ΟΦΗ στη συνέχεια, από το πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας, τροφοδότησε σενάρια σχετικά με την εκούσια συμμετοχή τους στη Γ΄εθνική.

Σήμερα, όπως μετέδωσε το “Μετρόπολις” σε ρεπορτάζ του Κυριάκου Θωμαΐδη από την Αθήνα: “Η ΟΥΕΦΑ έστειλε αυστηρή οδηγία στην ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία οποιαδήποτε ομάδα πέφτει λόγω των χρεών από την μεγάλη κατηγορία, να τιμωρείται και όχι να ευνοείται”, διευκρινίζοντας πώς σε μια τέτοια περίπτωση “να μην συμμετέχει στη Γ’ εθνική, αλλά στις μικρότερες ερασιτεχνικές κατηγορίες” άρα ενδεχομένως να μην υφίσταται αλλαγή στον αριθμό των ομάδων που ανεβαίνουν. 

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι “ο στόχος είναι να μένουν οι ομάδες στις κατηγορίες που υποβιβάστηκαν” και στην προκειμένη περίπτωση στη Football League. Mε απλά λόγια να συνεχίζουν στη Β΄εθνική, μια και δεν θα έχουν επιπλέον κίνητρο, εκούσιου υποβιβασμού.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται απόφαση γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ που δεν μπορεί να παρθεί πριν από τον Ιούνιο.

Μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία και αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα φημών, πληροφοριών, αλλά επίσημα δεν διασφαλίζει κανέναν αυτή τη στιγμή, ειδικά όσο είναι στον… αέρα όλα σε μια σύνθετη και μακροχρόνια διαδικασία (π.χ. πότε θα αποφασιστεί, ποιες ομάδες θα ανέβουν κτλ), υπογραμμίζοντας την μια και μοναδική ανάγκη:

ο Άρης να τερματίσει πρώτος για να πάρει το εισιτήριο της ανόδου, κλείνοντας τα αυτιά σε σενάρια που μπορεί να τον εφησυχάζουν ή να τον αποπροσανατολίζουν, ενώ κορυφώνεται η προσπάθεια του επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Άλλωστε, σημείο αναφοράς όλων μέσα στον Άρη είναι η άνοδος μέσα στην 1η θέση και η στόχευση με όλες τις δυνάμεις για την επίτευξη της.

To Top