Ουκρανία-Ελλάδα: Νίκη… μισή παραμονή για τη γαλανόλευκη

Άλμα… παραμονής θέλει να κάνει η Εθνική Γυναικών. Η ομάδα του Αλέξανδρου Κατικαρίδη φιλοξενείται τυπικά από την Ουκρανία στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 4η αγωνιστική (17:00) του 3ου ομίλου της Β’ κατηγορίας του Nations League.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο γήπεδο προ ημερών, με την Ελλάδα να είναι η γηπεδούχος και να καταφέρνει να πάρει το τρίποντο, επικρατώντας 2-1 με ανατροπή. Η Καλινίνα στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Ουκρανία, αλλά η «γαλανόλευκη» ισοφάρισε με την Μάρκου στο 36’ και η Σπυριδωνίδου στο 72ο λεπτό υπέγραψε την ανατροπή για την παρθενική νίκη της Εθνικής.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα έφτασε τους 3 βαθμούς και με νίκη αποφεύγει και μαθηματικά την 4η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό στην Γ’ Κατηγορία, παλεύοντας στη συνέχεια για τη 2η θέση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία.

Με ισοπαλία, η Ελλάδα θα έχει και πάλι το πάνω χέρι για την 3η θέση, με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους τους να δημιουργούν έναν όμιλο, ο οποίος βάσει της βαθμολογικής συγκομιδής θα κρίνει τις 3 από τις 4 χώρες που θα παραμείνουν στην κατηγορία.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου στη Β’ κατηγορία:

4η αγωνιστική (31/10):

Ουκρανία-Ελλάδα (17:00)

Σερβία-Πολωνία (20:00)

5η αγωνιστική (01/12):

Ουκρανία-Πολωνία

Ελλάδα-Σερβία

6η αγωνιστική (05/12):

Πολωνία-Ελλάδα

Σερβία-Ουκρανία

To Top