Οφείλει να δείξει ότι πιστεύει και το θέλει πιο πολύ…

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Το “βάθος” και η ποιότητα εκ διαμέτρου αντίθετες. Είναι γνωστά αυτά στην σημερινή αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Δεν κερδίζει, όμως, πάντα ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο. Κερδίζει αυτός που πιστεύει πιο πολύ, αυτός που το θέλει πιο πολύ. Σήμερα το απόγευμα (19.30) πέρα από την ποιότητα, οι παίκτες του Άρη οφείλουν πρώτα στους εαυτούς τους και μετά στους οπαδούς τους να δείξουν ότι και το πιστεύουν και το θέλουν πιο πολύ το παιχνίδι.

Πέρα από συστήματα και τακτικές, είναι τέτοια η κατάσταση του Άρη που πρέπει να μπαίνει από εδώ και στο εξής σε κάθε παιχνίδι με την ίδια λογική. Είτε παίζει στο “Γ. Καραϊσκάκης” με τον Ολυμπιακό, είτε την επόμενη βδομάδα στην Βέροια, είτε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” οι κίτρινοι οφείλουν να δείχνουν στην πράξη ότι θέλουν πιο πολύ από τον αντίπαλό τους τη νίκη.

Πως θα το δείξουν αυτό; Σήμερα οφείλουν να αντιπαρατάξουν στην ποιότητα του Ολυμπιακού το πάθος τους, την αυταπάρνησή τους, το “κυνήγι” κάθε χαμένης μπαλιάς, την άμυνα, την ευφυία ορισμένων ποδοσφαιριστών του για την κόντρα επίθεση.

Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Κερδίζει ο πιο έτοιμος. Ο Άρης, ειδικά μετά το χθεσινό “διπλό” της Βέροιας, οφείλει να παίξει σήμερα πάνω από τις δυνατότητές του, για να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί μέσα στην έδρα της καλύτερης ομάδας.

Έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει. Στο ΟΑΚΑ φέτος από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δεν έχασε, στο γήπεδό του επίσης, βγάζοντας μια εικόνα που (δυστυχώς) δεν είχε στα παιχνίδια με άλλες ομάδες.

Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κερδίσει η ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου σήμερα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αρκεί να δείξει στον αγωνιστικό χώρο ότι το πιστεύει και το θέλει πιο πολύ.

 

To Top