Οφσάιντ να’ ναι κι όπως να’ ναι…

Ο Άρης ηττήθηκε στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό με σκορ 1-0, αποτέλεσμα που τον αδικεί, γιατί είχε καλή απόδοση, έχασε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, είχε δοκάρι και οι βοηθοί του Δελφάκη προστάτευσαν τους ερυθρόλευκους δύο φορές, υποδεικνύοντας τον Μανιά σε θέση οφσάιντ, σε φάσεις που ο επιθετικός του Άρη έβγαινε τετ α τετ. Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, γιατί όλα έχουν κριθεί από την Τετάρτη…

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού, με περισσότερη διάθεση και ενέργεια. Το πρώτο εικοσάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια φάση, όμως στο 21’ ο Άρης έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του για να ανοίξει το σκορ, όταν από εξαιρετική μπαλιά του Μπακασέτα στον Μανιά, ο επιθετικός του Άρη σούταρε, αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 27’ ο Διούδης κράτησε ανέπαφη την εστία του σε σουτ του Χολέμπας και στο 30’ οι κίτρινοι παίζοντας σωστά την κόντρα επίθεση είχαν δοκάρι! Ο Τριανταφυλλάκος βρήκε τον Μανιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο πρώτος σκόρερ του Άρη πλάσαρε τον Ρομπέρτο στην κίνηση, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Βαγγέλη, ο οποίος με εκπληκτικό αριστερό βολέ ανάγκασε τον Ρομπέρτο και πάλι σε μια εξαιρετική απόκρουση.

Ο Άρης είχε τις ευκαιρίες και θα μπορούσε να σκοράρει και στο 40’ αν ο πρώτος βοηθός (Αναστόπουλος από τον σύνδεσμο Αρκαδίας) δεν υποδείκνυε σε θέση οφσάιντ τον Μανιά, ο οποίος καλυπτόταν τουλάχιστον ένα μέτρο από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης έπαιξε σε πιο χαμηλό ρυθμό, δεν έκανε τελική προσπάθεια όπως στο πρώτο μέρος, αλλά δικαιούται να φωνάζει και πάλι για την απόφαση του β’ βοηθού, ο οποίος υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μανιά στο 65’, που και πάλι δεν ήταν!

Ο επιθετικός του Άρη έβγαινε και πάλι τετ α τετ με τον Ρομπέρτο, αλλά αυτό… απαγορεύεται στο “Γ. Καραϊσκάκης”!

Ο Ολυμπιακός είχε ανούσια υπεροχή, δεν έκανε φάσεις, αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Εντινγκά στο 77’, όμως σκόραρε στο 84’ χάρη στην εμπειρία και την ικανότητα του Βαλντές, ο οποίος από σέντρα του Χολέμπας, με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Στο 86’ ο Δελφάκης έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ηρακλή για φάουλ στον Μανιάτη. Ήταν σκληρό φάουλ, όχι όμως για αποβολή…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Εντινγκά, Σάμαρης (46’ Μανιάτης), Πέρες, Βαλντέζ, Χολέβας, Παπαδόπουλος, Βέργος (46’ Κάμπελ), Σαλίνο, Ντομίνγκες (61’ Σέποβιτς).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Γιαννίτσης, Καραγκούνης (87’ Νταμαρλής), Σουνάς (74’ Καμινιώτης), Τριανταφυλλάκος, Μπακασέτας (79’ Ψυχογιός), Βαγγέλη, Μανιάς, Βλάχος, Ηρακλής, Μπουγαΐδης.

To Top