ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ούτε λέξη για Άρη στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, αναφορά στην “νέα Τούμπα”

Ούτε λέξη για Άρη στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφορά στην “νέα Τούμπα”, μετά τις πολύωρες συζητήσεις ανάμεσα στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Την στιγμή που υπήρξε συνάντηση πριν λίγες μέρες ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και τον Θόδωρο Καρυπίδη και δηλώσεις στήριξης για την απόδοση δικαιοσύνης στην ΠΑΕ Άρης, παραμένει άγνωστο προς το παρόν, εάν θίχτηκε το θέμα από τον Τζιτζικώστα στον πρωθυπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Μητσοτάκη έγινε αναφορά στον μεταξύ τους διάλογο για την ανάγκη δικαίωσης του Άρη (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ), την ώρα πάντως που η πίεση προς την κεντρική εξουσία κρίνεται επιβεβλημένη, μια και η ΠΑΕ Άρης περίτρανα ακολούθησε τους νόμους του ελληνικού κράτους και δεν ζητάει παρά μόνο την εφαρμογή τους. Πίεση από όλους. Και από τον επίσημο Άρη, αλλά και τους πολιτευτές της Μακεδονίας.

Την ίδια ώρα υπάρχει πάντα ανοιχτό και το θέμα του Αλεξάνδρειου, στο οποίο η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ παραμένει όμηρος! Όπως και η αναμόρφωση του Κλεάνθης Βικελίδης και άλλα πολλά. Φυσικά εδώ μπαίνει και το θέμα, κατά πόσο έχουν ενημερώσει, έχουν ζητήσει και έχουν διεκδικήσει οι άνθρωποι του Άρη αυτά τα θέματα στους αρμόδιους φορείς.

Για την ιστορία, το δελτίο τύπου της Περιφέρειας στο οποίο εμφανίζεται για μια ακόμη φορά το θέμα της νέας Τούμπας (θα υπάρξει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, όπως έγινε και στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ με 20.000.000 ευρώ) αναφέρει τα εξής (εκτός κι αν το θέμα του Άρη είναι στα… κ.α. θέματα):

“Στη συνάντησή τους οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας συζήτησαν μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων το μετρό Θεσσαλονίκης, τις αστικές συγκοινωνίες και το θέμα του ΟΑΣΘ, την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, την ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, το fly over της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, την ανάγκη για έναν νέο οδικό άξονα που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τη χερσόνησο της Σιθωνίας, τη σύνδεση αστικών κέντρων της Κεντρικής Μακεδονίας με το δίκτυο φυσικού αερίου, το έργο ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Περιφέρειας μέσω ΣΔΙΤ, την κατασκευή επίσης μέσω ΣΔΙΤ 35 νέων σχολείων, τα έργα αποκατάστασης στο Άγιον Όρος, τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κ.ά.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση των μεγάλων έργων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, εξέφρασε στον κ. Μητσοτάκη τη στήριξή του στο νομοσχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους και υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία των Περιφερειών με το Υπουργείο Εσωτερικών. Εξέφρασε την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών για το νέο ΕΣΠΑ, που πρέπει να αρχίσει με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου, αλλά και τον έντονο προβληματισμό του για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το οποίο ζήτησε να αυξηθεί άμεσα η κατανομή του στις Περιφέρειες”.

 

 

 

 

To Top