Ούτε «χρωστούμενα», ούτε ρεβάνς, «διπλό» για την φανέλα και τον κόσμο!

Ο Άρης κλείνει τη χρονιά με ένα μεγάλο παιχνίδι, με ένα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας. Πηγαίνει στο κλειστό της Πυλαίας σήμερα το απόγευμα (17.00) για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, με μοναδικό στόχο να καλύψει εξ’ ολοκλήρου το χαμένος έδαφος από τις εντός έδρας ήττες (Κολοσσός, Ολυμπιακός) και να κλείσει ιδανικά το 2011.

Οι κίτρινοι έχουν πολλά περισσότερα να κερδίσουν, παρά να χάσουν σήμερα το απόγευμα στην Πυλαία. Μία εκτός έδρας νίκη επί του “αιώνιου” αντίπαλου στο κλείσιμο μιας χρονιάς είναι ότι καλύτερο. Ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στα τελευταία τους παιχνίδια. Αυτό έχει τη σημασία του, αλλά δεν είναι η μοναδική παράμετρος που θα κρίνει τον αγώνα. Υπάρχουν πάντα στα ντέρμπι οι ιδιαιτερότητες, η καλή μέρα, η έδρα, τα πρόσωπα, που παίζουν τον δικό τους ρόλο.

Ο Άρης πάει στην Πυλαία χωρίς την πίεση άλλων ετών. Είναι μια νεανική ομάδα, που τώρα “φτιάχνεται”, είναι μια ομάδα που δεν έχει εμπειρία από ντέρμπι, αν αναλογιστεί κανείς ότι ούτε ένας ξένος της έχει παίξει τέτοιο παιχνίδι, όμως έχει ενθουσιασμό, δίψα για διάκριση, βγάζει πάθος στο γήπεδο και είναι πιο “φρέσκια” ομάδα από τον αντίπαλό του.

Όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της θεωρίας. Στην πράξη έχει σημασία τι θα γίνει σήμερα στο κλειστό της Πυλαίας. Εκεί ο Άρης θέλει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, να οδηγήσει αυτός το παιχνίδι εκεί που θέλει και όχι ο ΠΑΟΚ και θα το κάνει μόνο αν μπορέσει να ελέγξει τα ριμπάουντ, να μη δώσει δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλό του, να παίξει την άμυνα που παίζει τον τελευταίο μήνα και επιθετικά να μπορέσει να… βάλει δύσκολα, να προβληματίσει τον Δικέφαλο με το παιχνίδι του.

Είναι ομάδα με περισσότερες λύσεις από τον ΠΑΟΚ, ίσως όχι πολύ πιο ποιοτικές, αλλά σαφέστατα έχει πιο “γεμάτο” ρόστερ και εκεί θα ποντάρει ο Αλεξανδρής. Αμυντικά τρία είναι τα πρόσωπα στα οποία κυρίως εστιάζει την προσοχή του ο Άρης, στους δύο έμπειρους φόργουορντ, Δήμο Ντικούδη και Μάρκους Γκορί και τον Γιάννη Καλαμπόκη. Σαφώς και υπάρχουν επίσης οι Γκίντενς, Ράιτ και Στίγκερς, όμως οι τρεις πρώτοι είναι αυτοί που θεωρούνται “βαρόμετρο” για τον ΠΑΟΚ.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top