ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Ο Άγγελος μας βλέπει από ψηλά…”! Με επιτυχία έγινε και φέτος το 2ο τουρνουά Α.Τσιπούρας (photos)

Το σοκ ήταν μεγάλο και το πένθος για την οικογένεια του Άρη βαρύ, αβάσταχτο μέχρι και σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά την 14η Ιανουαρίου του 2013, όταν η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του 16χρονου Άγγελου Τσιπούρα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, συγκλονίζοντας την ποδοσφαιρική και όχι μόνο Ελλάδα.

Η μνήμη του παραμένει ζωντανή και ήδη χθες έγινε με μεγάλη επιτυχία έγινε στο “Κλέανθης Βικελίδης” το 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου για τον Άγγελο Τσιπούρα.

Περισσότερα από 100 παιδιά ηλικίας 10 ετών από πέντε ομάδες αγωνίστηκαν σε δεκαπεντάλεπτους αγώνες, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του αδικοχαμένου παίκτη της Κ17 του Άρη Άγγελου Τσιπούρα.

“Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, Γιάννης Ψηφίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον πατέρα του Άγγελου Τσιπούρα αλλά και όταν οι μικροί ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, του Ηρακλή, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του Ποσειδώνα Καλαμαριάς και των Μπέμπηδων άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη του. Όπως επισήμαναν οι υπεύθυνοι των ακαδημιών ποδοσφαίρου του ΑΡΗ, στόχος είναι το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός” όπως αναφέρει το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη.

Ο πατέρας του Άγγελου Τσιπούρα, Στέλιος , έδωσε το «παρών» και στο χθεσινό τουρνουά, όπου τιμήθηκε από τον Ερασιτέχνη Άρη. Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε, δηλώνοντας ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ο Άρης δεν ξεχνάει τον γιο του και φροντίζει μέσα από αυτό τον θεσμό να τιμάει κάθε χρόνο τη μνήμη του:

«Ο Άρης δείχνει ότι θυμάται τα παιδιά του. Εύχομαι να γίνει η ομάδα, που ήταν πριν. Όσα χρόνια λείπει, τόσα πρωταθλήματα να πάρει. Είναι κάτι που θα το ήθελε και ο Άγγελος. Ο γιος μου αγαπούσε τα παιδιά, ήθελε μελλοντικά να γίνει προπονητής στις ακαδημίες. Εύχομαι αυτό που γίνεται να τον ικανοποιεί, από εκεί ψηλά που είναι γιατί σίγουρα μας βλέπει».

Σύμφωνα με το τότε πόρισμα του ιατροδικαστή Ματθαίου Τσούγκα, ο θάνατος του Άγγελου Τσιπούρα, προήλθε από οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, παθολογικής αιτιολογίας.

Ο υπεύθυνος και βασικός χρηματοδότης των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Ερασιτέχνη Άρη, Δημήτρης Καραμανλής, δήλωσε για το φετινό τουρνουά, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς την οικογένεια του Άγγελου Τσιπούρα:

«Είναι η δεύτερη διοργάνωση που γίνεται με πρωτοβουλία των ακαδημιών και φυσικά την στήριξη του Ερασιτέχνη. Είμαστε όλοι συγκινημένοι. Από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένεια του παιδιού. Ο Άγγελος ήταν ένα μέλος της μεγάλης οικογένειας του Άρη και είναι χρέος μας κάθε χρόνο να τον τιμούμαι με αυτό τον τρόπο και ποτέ να μην τον ξεχνάμε».

Ο Γιάννης Ψηφίδης, ήταν αυτός που έδωσε την τιμητική πλακέτα στον πατέρα του Άγγελου Τσιπούρα, Στέλιο. Στο περιθώριο της διεξαγωγής των αγώνων, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, για το χθεσινό τουρνουά, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού:

«Βρέθηκα κι εγώ τότε στην κηδεία του Άγγελου Τσιπούρα. Ήταν μέλος μίας εξαιρετικής ομάδας, που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα την προηγούμενη χρονιά, πριν φύγει τόσο άδικα από τη ζωή. Ο δικός μας Άγγελος. Ήταν τόσο ξαφνικό και ανέλπιστο που συγκινηθήκαμε απίστευτα όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί. Χάρηκα πολύ, που σήμερα θυμηθήκαμε ξανά τον Άγγελο και συνάντησα ξανά τον πατέρα του. Μία στιγμή σοβαρή και ιδιαίτερα συγκινητική για μένα».

fb_img_1451220899527 fb_img_1451221360912 fb_img_1451221370755

1935743_1746587755564930_608348355762400021_n

To Top