ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άλαν Πάρντιου που ξέρει με λίγα να κάνει πολλά

Ο Άλαν Πάρντιου είναι ο εκλεκτός του Θόδωρου Καρυπίδη και αναμένεται την Τρίτη να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για να πιάσει δουλειά.

Ο 61χρόνος είναι ένας κόουτς με μεγάλη εμπειρία στην Αγγλία, τόσο στην Premier League όσο και στην Championship. Έχει αναλάβει να προπονήσει μεγάλα κλαμπ, ένα από αυτά ήταν η Νιουκάστλ όπου αποτέλεσε προπονητής για τέσσερα χρόνια (2010-2014). Ο Άλαν Πάρντιου σε αυτή την περίοδο κατάφερε να μετατρέψει τον Άντι Κάρολ σε έναν top-class φορ καταφέρνοντας μάλιστα μετέπειτα να τον πουλήσει στην Λίβερπουλ για 35 εκατομμύρια λίρες.

Μάλιστα, την επόμενη χρονιά δεν δίστασε να αλλάξει ριζικά την ομάδα πουλώντας τους Νόλαν, Ενρίκε και Μπάρτον. Παίκτες «γρανάζια» της ομάδας που έφερε σημαντικές αντιδράσεις στους οπαδούς της Νιουκάστλ. Ο Άλαν Πάρντιου ωστόσο κατάφερε να φέρει με μόλις 12.5 εκατομμύρια λίρες να φέρει στην ομάδα παίκτες που μπόρεσαν και έκαναν την διαφορά όπως ο Τιοτέ, ο Μπεν Αρφά και ο Καμπαγέ. Παίκτες που έγιναν γνωστή λόγω του γεγονότος ότι αγωνίστηκαν στην Νιουκάστλ με τον Μπεν Αρφά συγκεκριμένα να πετυχαίνει κάποια φανταστικά γκολ με την φανέλα της ομάδας. Μάλιστα, γνώριζε άριστα τι χρειαζόταν η Νιουκάστλ φέρνοντας στην ομάδα τους Σισέ και Ντεμπά Μπα, με τον δεύτερο μάλιστα να σκοράρει 16 γκολ μόλις στα μισά της σεζόν.
Επομένως είναι ένας προπονητής που ξέρει ουσιαστικά να ξεχωρίζει παίκτες σε μικρή αγοραστική αξία που μπορούν μετέπειτα να κάνουν την διαφορά όταν βρεθούν σε μεγαλύτερο κλαμπ. Αυτό φυσικά θα φέρει εκτός από ποιότητα στην ομάδα και μελλοντικά κέρδη στον σύλλογο καθώς η αγοραστική αξία νέων ποδοσφαιριστών με καλές σεζόν συνεχώς ανεβαίνει.

Το γεγονός ότι έχει υπάρξει σε αρκετά μεγάλα κλαμπ στην Αγγλία θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην συνοχή των αποδυτηρίων. Ο Άγγλος έχει έρθει σε επαφή με παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο και σίγουρα του έχουν δώσει αρκετές εμπειρίες αλλά και… «μαθήματα» για το πως να έχει τον σωστό έλεγχο των αποδυτηρίων αλλά και πάντοτε να παίρνει το 100% από τους παίκτες του.

Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για να καταφέρει να περάσει την φιλοσοφία του στον Άρη ωστόσο το βιογραφικό του είναι «γεμάτο» και σίγουρα δημιουργεί ελπίδες για έναν Άρη που θα μπορέσει φέτος να κάνει την διαφορά. Επιπρόσθετα, με την έλευση του στον Άρη ουσιαστικά ανοίγεται ο δρόμος της Premier League αλλά και της Championship. Ένας προπονητής με εμπειρία σε αυτά τα πρωταθλήματα είναι δεδομένο ότι ξέρει αρκετούς παίκτες από το «Νησί» που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Άρη. Το όνομα του και το «βαρύ» βιογραφικό του ενδεχομένως να συμβάλει στο να δούμε και άλλα ονόματα από το κορυφαία πρωτάθλημα στον κόσμο.

To Top