Ο Άλκης “ένωσε” ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα (photos)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργάνωσε η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. υπό την αιγίδα του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ανάπτυξης του Ποδοσφαίρου, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 17:00 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης στη Θέρμη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του 19χρόνου Άλκη Καμπανού και προς τιμήν του Λεβ Γιασίν με τη συμμετοχή παραπάνω από 230 παιδιών (αγοριών και κοριτσιών, ηλικιών Κ10 έως Κ14) των ακαδημιών ομάδων της Ε.Π.Σ.Μ., του Άρη, του Ηρακλή, του Ολυμπιακού, του Π.Α.Ο.Κ., του Παναθηναϊκού και παιδιών των προσφυγικών δομών, χάρη στη συνδρομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της ASB, της Άρσις, του Solidarity Now, της Μετάδρασης και της «Ελπίδα Σπίτι».

Η λογική της διοργάνωσης συνίσταται στο ότι προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα αγόρια και κορίτσια αγωνίστηκαν σε μεικτές ομάδες ως ένδειξη ευγενούς άμιλλας.

Οι στόχοι της διοργάνωσης αυτής ήταν αφενός να σταλεί το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει πέρα από σύνορα, κοινωνικές προελεύσεις, αντιθέσεις, οπαδικές προτιμήσεις και αφετέρου μέσα από το παιχνίδι να συμβάλει στις διαδικασίες ένταξης και ειρηνικής συνύπαρξης.

Πλέον, στόχος είναι το αθλητικό γεγονός να αποτελέσει το επίκεντρο ευρύτερων συζητήσεων σε θέματα ένταξης και ποδοσφαίρου, με συμμετοχή επαγγελματιών του ποδοσφαίρου, ακαδημαϊκών, ποδοσφαιρικών φορέων και σωματείων, γονέων και παιδιών.

To Top