«Ο άνθρωπος στη μέση», το ντοκιμαντέρ της UEFA για τους διαιτητές Champions League

“Man in the Middle” (o άνθρωπος στη μέση), είναι ο τίτλος της εβδομαδιαίας  πρωτότυπης σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για την ψηφιακή πλατφόρμα βίντεο της UEFA και θα προβληθεί στην UEFA.tv από τις 16 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη σειρά, που παρακολουθεί την επαγγελματική και ιδιωτική ζωή 16 διαιτητών του Champions League από 11 χώρες για μια περίοδο 18 μηνών (Φεβρουάριος 2019 – Αύγουστος 2020).

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ντοκιμαντέρ για την UEFA και την οικογένεια διαιτητών μας», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι. «Υπογραμμίζει τον επαγγελματισμό, το κίνητρο και την αφοσίωση ορισμένων από τους καλύτερους διαιτητές της Ευρώπης, καθώς επίσης δείχνει πως είναι ως άνθρωποι πίσω από τις φιγούρες που βλέπουν παίκτες και φίλαθλοι στο γήπεδο».

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τις «κρυφές πλευρές» του διαιτητή, από πλάνα με συζητήσεις με παίκτες στο γήπεδο έως προσωπικές συνεντεύξεις.
«Ελπίζω ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν τη σειρά και ότι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν περισσότερα για το τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος ελίτ διαιτητής της UEFA» συμπλήρωσε ο Ροζέτι.

Η σειρά θα παρουσιάσει τις προσωπικές αποφάσεις των διαιτητών για διάφορα βασικά περιστατικά VAR, ενώ οι θεατές θα μάθουν επίσης για την ψυχολογική προετοιμασία που αποτελεί βασικό μέρος της εκπαίδευσης των διαιτητών ελίτ, καθώς και για τις διαδικτυακές προπονήσεις που έγιναν υποχρεωτικές κατά την προσωρινή διακοπή του ποδοσφαίρου νωρίτερα το 2020.

«Η εισαγωγή του VAR και εμφάνιση της πανδημίας COVID-19 έφερε νέες προκλήσεις για την κοινότητα των  διαιτητών, αλλά είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για το πώς έχουν προσαρμοστεί και συνεχίζουν να θέτουν τα πρότυπα για τους διαιτητές ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο», λέει ο Ροζέτι.
Το “Man in the Middle” θα περιλαμβάνει τέσσερα εβδομαδιαία επεισόδια, διαθέσιμα παγκοσμίως κάθε Δευτέρα στο UEFA.tv, από τις 16 Νοεμβρίου και  η πρόσβαση στο UEFA.tv παρέχεται δωρεάν με εγγραφή. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε εφαρμογές smartphone και tablet Android και iOS, Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV και Hisense VIDAA Smart TV, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA.

Οι διαιτητές που εμφανίζονται στη σειρά ντοκιμαντέρ: Τσουνεΐτ Τσακίρ – Τουρκία, Γουίλι Κόλουμ – Σκωτία, Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε – Ισπανία, Οβίντιου Χατσεγκάν – Ρουμανία, Μπιορν Κάιπερς – Ολλανδία, Αντόνιο Ματέου Λαχόθ – Ισπανία Μπόμπι Μάντεν – Σκωτία, Ντάνι Μακέλι -Ολλανδία, Σίμον Μάρτσινιακ – Πολωνία,  Μάικλ Όλιβερ – Αγγλία, Ντανιέλε Ορσάτο – Ιταλία, Τζανλούκα Ρόκι – Ιταλία, Νταμίρ Σκόμινα – Σλοβενία, Άντονι Τέιλορ – Αγγλία, Κλεμάν Τουρπάν – Γαλλία, Φέλιξ Τσβάιερ – Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To Top