ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης έβγαλε και πάλι χαρακτήρα, είναι τέταρτος και κοιτάζει την τρίτη θέση!

Ο Άρης ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 9 νίκες και 7 ήττες, ισοβαθμώντας στην τρίτη, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και λογικά σήμερα το βράδυ θα αποκτήσει έναν ακόμη “συγκάτοικο” και τον Προμηθέα (έχει ρεκόρ 9-6), ο οποίος αντιμετωπίζει, εκτός έδρας, τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών ήταν κομβικής σημασίας για τους “κίτρινους”, διότι η νίκη θα τους έφερνε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα και θα τους έβαζε γερά στο “κόλπο” για την κατάκτηση ακόμη και της τρίτης θέσης. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχει ένα σημαντικό και ουσιαστικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, που θέλουν να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα. Έχει αγωνιστεί κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, συν το γεγονός ότι έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μεταξύ άλλων).

Μετά τη διακοπή για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας και τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, στο πλαίσιο της Προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Άρης θα υποδεχθεί το Περιστέρι, σε μια επίσης πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Πέρα από τη νίκη, ο στόχος είναι να καλύψει και τη διαφορά των δυο πόντων (92-90), με την οποία είχε χάσει στον πρώτο γύρο. Αν τα καταφέρει, θα κάνει ένα ακόμη βήμα για το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα, παραμένοντας με αξιώσεις στο κυνήγι της τρίτης θέσης.

Στη συνέχεια οι “κίτρινοι” θα ταξιδέψουν σε Καρδίτσα (18η αγωνιστική) και Λαύριο (19η αγωνιστική) για δυο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια και θα επιστρέψουν στο “Nick Galis Hall” για να φιλοξενήσουν τον Ιωνικό (20η αγωνιστική). Ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας με τον Κολοσσό (21η αγωνιστική) και την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα παίξουν με τον Προμηθέα, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

To Top