ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης κάνει μικρά βήματα βελτίωσης μέσα στην αγωνιστική αστάθειά του

Ο Άρης δεν έθελξε με την απόδοσή του χθες στο Αλεξάνδρειο απέναντι στους Έλιος Σανς, αλλά έκανε κάποια μικρά βήματα βελτίωσης, συνεχίζοντας στον δρόμο που μπήκε από τον αγώνα με τον Κολοσσό.

Αφού σπατάλησε ένα ημίχρονο για να καταλάβει τι γίνεται, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επιβλήθηκε πλήρως στο παρκέ έχοντας συγκεκριμένα πράγματα που έκανε καλά.

– Είχε ισορροπία επιλογών στο σουτ. Αυτό μαρτυρούν τα 38 δίποντα και τα 23 τρίποντα.

– Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, στοίχειο που διαφαίνεται από τις 14 τελικές πάσες και τα μόλις 9 λάθη.

– Είχε καλό μακρινό σουτ. Τα 10/23 τρίποντα, ποσοστό 43,5%, στην πλειοψηφία τους ήταν σουτ ελεύθερα μέσα από σωστή κίνηση της ομάδας.

– Είχε έλεγχο των ριμπάουντ (34-32), κυρίως δεν έδωσε δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο (7 επιθετικά είχαν οι Σανς).

– Είχε εμπλοκή όλων των παικτών στο παιχνίδι της ομάδας. Με εξαίρεση τον Σίμτσακ που δεν είχε προσπάθεια, οι υπόλοιποι εννιά που χρησιμοποιήθηκαν είχαν τουλάχιστον τρία σουτ. Τα περισσότερα ο Κάμινγκς (14), τον ακολούθησε ο Ντραγκίσεβιτς (10).

Για τα αρνητικά δεν χρειάζεται πάλι να γίνει λόγος. Όλο αυτό το διάστημα ο Άρης προσπαθεί να βρει σταθερότητα και δεν μπορεί. Οι τραυματισμοί πλέον δεν είναι δικαιολογία, είναι πολύ βασικός λόγος. Στην άκρη του πάγκου παρακολουθούσαν με πολιτικά Σανικίτζε, Μπάκνερ, Καββαδάς, Γιάνκοβιτς. Πονάει πολύ και στοιχίζει στον Άρη όλο αυτό το σκηνικό με τους τραυματισμούς.

Δεν μπορούν να βρουν ρυθμό ούτε οι Αμερικανοί. Ο Μαρμπλ και ο Τζένκινς κινήθηκαν σε ρηχά νερά, ο Κάμινγκς έπρεπε πρώτα να κάνει σωρεία λαθών για να βάλει κρίσιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο. Πόιντ γκαρντ με μία ασίστ και 14 προσπάθειες είναι… γκαρντ, αλλά τουλάχιστον έχει την ευχέρεια στο σκοράρισμα, ειδικά σε δύσκολα σημεία.

To Top