ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης έκανε… σεφτέ με νίκη (3-2) στην πρεμιέρα του Μάντζιου

Ο Άρης έκανε… σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague καθώς κέρδισε με 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 3η αγωνιστική. Σκόρερ για τους κιτρινόμαυρους ο Σαμόρα στο 16′, ο Μορόν στο 61΄και ο Φαμπιάνο στο 80 με πέναλτι, ενώ τα γκολ του Αστέρα πέτυχαν οι Μπαρτόλο (29′) και Μάντζης (85′).

Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, είχαν και πάλι αμυντικές αδυναμίες, όμως κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου με τον Άρη πάντως να διαμαρτύρεται για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή Κατοίκου.

ΜΕ ΚΟΥΕΣΤΑ, ΡΟΥΠ ΚΑΙ ΣΑΜΟΡΑ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε τρεις παρεμβάσεις στο αρχικό σχήμα για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς ο Χουλιάν Κουέστα επέστρεψε κάτω από την εστία ενώ οι Ντουκουρέ, Σαμόρα ήταν τα δύο νέα πρόσωπα.
Η έκπληξη ήρθε από τον Χουλιάν Κουέστα καθώς παρά την εκτίμησή για επιστροφή του μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος, ο Ισπανός τερματοφύλακας κάθισε κάτω από την εστία του Άρη. Η διατήρηση της αμυντικής τετράδας με τους Μοντόγια, Φεράρι στα άκρα και τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς στο κέντρο αυτής, ήταν αναμενόμενη.

Ο Σέικ Ντουκουρέ επέστρεψε στην 11αδα καθώς ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος αμυντικός χαφ και ο Έλληνας προπονητής δεν είχε σκοπό να προχωρήσει σε άστοχα πειράματα. Ο Άλβαρο Σαμόρα πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα και πιο συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά, ο Νταβίντ Κάρλσον στην αντίστοιχη δεξιά και ο Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης, μπροστά από τους Λούκας Ρουπ-Βλάντιμιρ Νταρίντα οι οποίοι ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι.

ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΣΑΜΟΡΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο στα πρώτα δέκα λεπτά, δίχως ουσιαστική στιγμή για την κάθε ομάδα και με τον Άρη να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του αλλά να του λείπει ουσία από το παιχνίδι του.

Στο 16ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν αυτό που ήθελαν, δηλαδή το γκολ με τον Σαμόρα να ανοίγει λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Κάρλσον έβγαλε τη σέντρα απο δεξιά, ο Μορόν έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Σαμόρα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Άρη!

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΜΠΑΡΤΟΛΟ 

Ενώ ο Άρης συνέχισε να έχει την κατοχή και να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να ισοφαρίσει στο 29′. Λάθος από τον Φεράρι ο οποίος προσπάθησε με τακουνάκι να διώξει την μπάλα. Ο Ρεγκίς πήρε την κόντρα με το χέρι! Ο Μπαρτόλο βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και μετά την ασίστ του Κρεσπί έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ στη γωνία του Κουέστα, για να γίνει το 1-1. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ κατοχυρώθηκε.

2-1 ΜΕ ΜΟΡΟΝ

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε πιέζοντας με στόχο να πετύχει ακόμη ένα τέρμα. Και το κατάφερε στο 61 με τον Μορόν. Ο Νταρίντα πήρε την μπάλα, έδωσε κάθετη πάσα στον κατάλληλο χρόνο στον Μορόν, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Παπαδόπουλο για το 2-1 του Άρη.

ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ Ο ΦΑΜΠΙΑΝΟ

Στο 80 ο Άρης κέρδισε πέναλτι μετά την ανατροπή του Μορόν από τον Παπαδόπουλο. Ο Φεράρι έβγαλε μόνο τον Μορόν απέναντι απ τον τερματοφύλακα του Αστέρα, με τον τελευταίο να τον ανατρέπει. Ο Κατοίκος δεν σφύριξε αμέσως την εσχάτη των ποινών καθώς στην εξέλιξη της φάσης ο Μενέντες έγινε κάτοχος της μπάλας. Το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δοκάρι με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Φαμπιάνο δεν αστόχησε απο την άσπρη βούλα γράφοντας το 3-1.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΜΑΝΤΖΗΣ

Στο 85 ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε με τον Μάντζη ο  οποίος σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ο Μιριτέλο πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Χριστόπουλος μπήκε στην φάση και από τις κόντρες ο Μάντζης μέσα από την μικρή περιοχή μείωσε το σκορ.

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Νταρίντα (94′ Πάβιτσιτς), Ντουκουρέ, Ρουπ (75′ Τζούρασεκ), Κάρλσον (75′ Χριστοδουλόπουλος), Σαμόρα (75′ Μενέντες), Μορόν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Γκαρθία( 73′ Καρμόρα), Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες – Μουνάφο (46′ Σουρλής), Αλάγκμπε – Ρεγκίς, Μπαρτόλο, Σίτο (73′ Καλτσάς), Μιριτέλο

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Βοηθοί: Δημήτρης Σαμοϊλης και Μιχάλης Νυδριώτης

4ος:Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)

VAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής),  AVAR: Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής).

To Top