ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης έμεινε από… καύσιμα στην Ρόδο!

Όταν πας να παίξεις εκτός έδρας με μια ομάδα που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία φέτος με δυο πολύ σοβαρές απώλειες (Κέλι, Ουίλιαμς )και χωρίς εναλλακτικές λύσεις ( Σιδηροιλίας ,Σχίζας)δεν μπορεί να έχεις απαιτήσεις να πάρεις το διπλό.

Και όμως ο Άρης των προβλημάτων πάλεψε σε όλο το παιχνίδι και θα μπορούσε να πετύχει αυτό που πριν το τζάμπολ θεωρείτο ακατόρθωτο να πάρει τους βαθμούς της νίκης .

Δεν το κατάφερε εξαιτίας τριών παραγόντων…

Ο πρώτος και κυριότερος ήταν ότι ο Άρης και σαυτό το παιχνίδι λόγω των απουσιών ουσιαστικά κατέβηκε με οκτώ εμπόλεμους παίκτες . Μάλιστα οι απουσίες ήταν παικτών που φέτος παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίθεση και άμυνα . Μαζί  Τζέιμς Κέλι και Ζίριους Ουίλιαμς προσέφεραν στους προηγούμενους αγώνες  μέσο όρο 28,2 πόντους ανά παιχνίδι από τους 76,4 που έβαζε όλη η ομάδα (37 %).  Στην μάχη των ριμπάουντ έπαιρναν μέσο όρο 14,8 από τα συνολικά  32,5 ( δηλαδή 45,6 %).

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι  το βάρος έπεσε σε συγκεκριμένους παίκτες που ήταν φυσικό κάπου προς το τέλος να μείνουν από δυνάμεις.. και να κάνουν λάθη που ήταν φυσικό να μετρήσουν στο τελικό αποτέλεσμα . Ποιο χαρακτηριστική περίπτωση ο Ολιβιέ Χανλάν που μπορεί να πέτυχε 20 πόντους όμως είχε  3/11 δίποντα και 2/8 τρίποντα (δηλαδή 5/19 προσπάθειες δηλαδή μόλις 26%).

Ο τρίτος ήταν ότι ο Κολοσσός φοβήθηκε τον Άρη καθώς παραμένει πολύ βαριά η φανέλα μας .Έπαιξαν οι παίκτες του με φοβερό άγχος και έκαναν μια μέτρια εμφάνιση. . Ίσως να μην περίμεναν τέτοια αντίσταση από τους λίγους παίκτες των κιτρινόμαυρων.

Ο Άρης πρέπει να αφήσει πίσω του αυτό το παιχνίδι να ανασυνταχθεί και να κοιτάξει το επόμενο με την ΑΕΚ που θα δώσει στο Παλέ (13/3) και το οποίο θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει.

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top